Велика Британія розглядає поставки в Україну танків Challenger 2
Категорія
Україна
Дата публікації

Велика Британія розглядає поставки в Україну танків Challenger 2

Велика Британія розглядає поставки в Україну танків Challenger 2
Джерело:  online.ua

В уряді Великої Британії обговорюють можливість надання Україні танків власного виробництва Challenger 2.

Джерело:  Sky News

Що відомо про поставки танків Challenger 2 Україні 

За інформацією видання із посиланням на обізнані джерела, переговори про передачу Україні перших кілької одиниць Challenger 2 ведуться протягом кількох останніх тижнів.

В матеріалі видання зазначається, що передача Україні танків британського виробництва продемонструвала б значне підсилення військової допомоги Заходу українській армії і спокунала інших партнерів Великої Британії по НАТО, зокрема, Німеччину, слідувати цьому прикладу.

Уряд Ріші Сунака ще не ухвалив остаточного рішення, але якщо Велика Британія підпише контракт на таке постачання, вона стане першою державою, яка відгукнеться на прохання українських лідерів оснастити їх
армію потужними західними танками.

Один із джерел видання припустив, що Великобританія може запропонувати близько 10 танків Challenger 2 - достатньо для оснащення ескадрильї.
За словами джерела, саме по собі це не стане "переломним моментом", але все ж таки матиме величезне значення, оскільки цей крок дозволить подолати бар'єр, який досі не дозволяв союзникам пропонувати Україні західні танки через побоювання, що Росія вважатиме це надмірною ескалацією.

Це, своєю чергою, може спонукати інших союзників зробити те ж саме, повідомили джерела.

Між тим керівник МЗС України Дмитро Кулеба наголосив, що найшвидший шлях до перемоги України над окупаційною армією РФ - надання українським військовим усієї необхідної зброї від міжнародних партнерів.

Україна вдячна партнерам за військову допомогу, але ми повинні бути чесними один перед одним: ніхто не зробив достатньо, поки російські чоботи залишаються на українській землі, - підкреслив очільник МЗС.

Кулеба зазначив, що озброєння України є найкоротшим шляхом до перемоги та відновлення миру та безпеки в Європі та за її межами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?