Велика сімка готова кинути новий виклик Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика сімка готова кинути новий виклик Китаю

Велика сімка готова кинути новий виклик Китаю
Джерело:  online.ua

Керівництво Великої сімки планує кинути виклик китайській ініціативі "Один пояс, один шлях", створивши фонд підтримки інфраструктурних проєктів для країн, що розвиваються. Цю інформацію підтвердив високопоставлений чиновник в адміністрації президента США Джо Байдена. За його словами, на цю ідею мають намір витратити "кілька трильйонів доларів".

Джерело:  Reuters

G7 створить проєкт на противагу китайському "Один пояс, один шлях"

За словами американського чинвника, який поспілкувався з журналістами на умовах анонімності, команда Джо Байдена буде підштовхувати членів Великої сімки до "конкретних дій щодо примусової праці" в Китаї, а також хоче включити критику Пекіна в остаточне комюніке нинішнього саміту Сімки.

"Тут мова йде не лише про протистояння чи боротьбу з Китаєм. Але до цього часу ми не пропонували позитивної альтернативи, яка відображає наші цінності, наші стандарти та наш спосіб ведення бізнесу",- наголошує інсайдер.

Варто звернути увагу на те, що реалізація проєкт "Один пояс, один шлях" розпочалась Китаєм 8 років тому та включає в себе інвестування в інфраструктурні проєкти, в першу чергу - у країнах Азії та Європи.

Що важливо розуміти, відповідну угоду про співпрацю КНР уклала із понад сотнею країн.

За словами аналітиків, цей проєкт значно розширить економічний та політичний вплив КНР, що викликає стурбованість у США та деяких інших країнах.

Так, американський лідер Джо Байден вже озвучував ідеї про створення інфраструктурного проєкту на противагу китайському.

"Ми повинні мати схожу ініціативу, яка б надійшла від демократичних держав і допомагала розвиватися громадам по всьому світу, які справді потребують допомоги", - заявив нещодавно очільник Білого дому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?