Великдень-2024. Де та коли дивитися трансляцію богослужінь
Категорія
Культура
Дата публікації

Великдень-2024. Де та коли дивитися трансляцію богослужінь

Церква
Джерело:  online.ua

5 травня православні та греко-католики в Україні відзначатимуть Великдень. Трансляцію богослужінь можна буде подивитися онлайн.

Трансляція богослужінь на Великдень-2024

Онлайн можна буде подивитися богослужіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі ПЦУ та у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

Богослужіння ПЦУ:

  • 4 травня, у суботу, о 23:00 на телеканалі Суспільне.Культура розпочнеться “Урочисте Богослужіння ПЦУ з нагоди свята Світлого Христового Воскресіння, Пасхи“.

  • Після опівночі трансляція триватиме на Українському радіо та Радіо Культура.

Богослужіння УГКЦ:

  • 5 травня, у неділю, о 7:00 розпочнуться “Великодні богослужіння УГКЦ з Патріаршого собору Воскресіння Христового“.

  • Після 8:30 трансляція триватиме на Українському радіо та Радіо Культура.

Коли святкують Великдень у 2024 році

Нагадаємо, що у липні 2023 року Помісний собор ПЦУ ухвалив перехід на новоюліанський календар з 1 вересня, однак це не вплинуло на святкування Великодня, оскільки свято є перехідним, як і Трійця.

У 2024 році християни східного обряду в Україні відзначатимуть Великдень 5 травня, а християни західного обряду святкували його 31 березня.

Такий великий розрив пояснюється тим, що католики та православні по-різному визначають дати Великодня.

Цікаво, що 2025 року і католики, і православні відзначать Великдень в один день. Такий збіг трапляється раз на 3-4 роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?