Венедіктова озвучила подробиці розслідування замаху на Шефіра
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова озвучила подробиці розслідування замаху на Шефіра

Венедіктова озвучила подробиці розслідування замаху на Шефіра
Джерело:  online.ua

Не варто чекати швидких результатів розслідування замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що злочинці спрацювали дуже професійно, зловмисники, за її словами, "знали, що робили".

Джерело: Facebook-акаунт Генерального прокурора

«Але зараз вже зрозуміло: виходячи з тих знайдених 20 гільз, проведених допитів потерпілих і свідка, ми вже знаємо, що потрібно буде призначити принаймні три експертизи. Це трасологічна, балістична та судово-медична експертизи», — сказала вона.

Щодо можливих термінів розкриття злочину вона не змогла дати однозначної відповіді, але припустила, що швидко розслідувати злочин навряд чи вдасться.

"Судячи з професіоналізму пострілів, ми розуміємо, що це (швидко розкрити злочин, – ред.) зробити неможливо", – зазначила Венедіктова.

Наразі, за словами генпрокурора, закінчуються першочергові оперативно-розшукові дії. Ще не можна робити якісь висновки, навіть призначати експертизи, поки не буде систематизована і проаналізована інформація.

«Для всіх дуже важливо зрозуміти, що це було. Коли я прибула на місце, де була припаркована машина, перше, на що я звернула увагу — як це відбувалося. Ми чули різні версії про імітацію, залякування тощо. Ні - це не імітація і не залякування, коли автоматною чергою прорізається авто», — сказала генпрокурор.

Після замаху правоохоронці провели спільну нараду з усіма силовими блоками, які були залучені та задіяні. Також для розслідування буде створена спеціальна слідча група.

Факти по справі Шефіра

  • Невідомі обстріляли автомобіль Шефіра з автоматичної зброї 22 вересня. Було випущено не менше 10 куль, поранений водій, Шефір залишився цілий.

  • Президент Зеленський припускає, що до замаху можуть бути причетні кримінальні "групи, які раніше все контролювали".

  • Слідчі Нацполіції розглядають три основні версії нападу. У тому числі розглядається версія про причетність іноземних спецслужб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?