Венедіктова закликала не робити емоційних заяв щодо затримання Шарія
Категорія
Україна
Дата публікації

Венедіктова закликала не робити емоційних заяв щодо затримання Шарія

Венедіктова закликала не робити емоційних заяв щодо затримання Шарія
Джерело:  online.ua

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова просить українців та представників влади утриматися від висловлення зайвих емоцій щодо затримання Анатолія Шарія в Іспанії — це може завадити екстрадиції.

Джерело: Ірина Венедіктова

Венедіктова просить притримати емоції щодо Шарія

Венедіктова повідомила, що Офіс Генерального прокурора сьогодні підтвердив Міністерству юстиції Королівства Іспанія наміри запитувати видачу Анатолія Шарія, який був затриманий іспанськими правоохоронцями 4 травня 2022 року на підставі раніше направленого запиту про його тимчасовий арешт.

Дуже прошу всіх небайдужих громадян утриматись від емоційних висловлювань на адресу затриманого підозрюваного у скоєнні держзради та порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. Особливо прошу поводити себе стримано представників влади: від правоохоронців до депутатів всіх рівнів, - написала Венедіктова.

Вона пояснила, що це є важливим, оскільки Шарій з великою ймовірністю скористається законним правом відмовитись від спрощеної процедури видачі до України, тобто від добровільної екстрадиції.

Якщо саме так і відбудеться, то Анатолій Шарій із допомогою своїх юридичних радників може вдатися до використання різноманітних тактик захисту, в тому числі, спробують переконати компетентний суд у винятковій політичній основі притягнення його до кримінальної відповідальності.

Будь-які висловлювання представників української влади на адресу фігуранта теоретично можуть вплинути на прийняття рішення компетентним судом Іспанії. Дати в руки Шарію додатковий аргумент ми просто не маємо права, - підкреслила Венедіктова.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?