Верховна Рада вважає нову Держдуму Росії нелегітимною
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада вважає нову Держдуму Росії нелегітимною

Верховна Рада вважає нову Держдуму Росії нелегітимною
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України назвала незаконними вибори депутатів Державної Думи Росії 2021 року і нелегітимною саму Держдуму Росії.

 Джерело: сайт Верховної Ради.

Народні депутати ухвалили постанову №6078 "Про заяву Верховної Ради України щодо нелегітимності виборів депутатів Державної Думи Російської Федерації 2021 року". За неї проголосували 322 парламентаріїв.

"Верховна Рада України визнає чергові вибори депутатів Державної Думи Російської Федерації 2021 року незаконними, а сформовану за їх результатами Державну Думу Російської Федерації – нелегітимною", – йдеться в постанові.

 В документі зазначається, що залучення громадян України з окупованих Росією територій до виборів в Держдуму є незаконним та безпідставним, а організація виборів у Криму та ОРДЛО – юридично нікчемною.

Верховна Рада закликає парламенти іноземних держав та міжнародні парламентські організації "надати належну оцінку фальсифікованим парламентським виборам в Російській Федерації, фактам незаконного голосування на території незаконно окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також участі у цих виборах громадян України з тимчасово окупованої Російською Федерацією частини території в Донецькій та Луганській областях".

Український парламент також звертає увагу міжнародної спільноти на те, що "чи не вперше в історії" Російська Федерація як одна з держав-членів ОБСЄ не забезпечила належних умов роботи Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі, що зробило неможливим спостереження за виборами представників міжнародної місії ОБСЄ відповідно до демократичних стандартів.

Вибори в Росії

Нагадаємо, 17-19 вересня у Росії пройшло голосування за депутатів Держдуми VIII скликання, а також відбулися місцеві і регіональні вибори. Голосувати можна було як на дільницях, так в онлайн-режимі.

Для голосування залучили, як повідомляють у самій РФ, близько 150 тисяч жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України, їм масово видавали паспорти.

Правозахисники стверджують, що під час голосування жителів ОРДЛО було зафіксовано чимало порушень, зокрема, деякі із них проголосували двічі.

Читайте також:

  • Правозахисник розповів, як фальсифікували вибори в Держдуму за допомогою жителів ОРДЛО.

  • В Держдуму РФ проходять 5 партій.

  • Туреччина прийняла важливе для України рішення щодо Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?