Верховний Суд не прийняв відмову Януковича від його адвокатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховний Суд не прийняв відмову Януковича від його адвокатів

Верховний Суд не прийняв відмову Януковича від його адвокатів
Джерело:  online.ua

Верховний Суд у рамках розгляду касаційних скарг від захисту експрезидента Віктора Януковича не прийняв його відмову від своїх платних адвокатів. Про це оголосив головуючий суддя Андрій Чистик.

Джерело: Укрінформ

Зокрема, на адресу ВС надійшло кілька заяв від Януковича та його захисників, зокрема — платного адвоката Ігоря Федоренка. Федоренко поінформував суд, що Янукович у рамках цієї судової справи відмовився від своїх захисників Віталія Сердюка, самого Федоренка, Андріани Фозекош, Богдана Біленка, Олександра Горошинського, Олександра Байдика.
Янукович також відмовився від адвоката Рябовола, який раніше був одним із державних захисників експрезидента. Янукович, окрім відмови від Рябовола як адвоката у цій справі, також заявив йому відвід. Експрезидент окремо повідомив, що він шукає адвоката, який буде продовжувати надавати йому правову допомогу під час касаційного розгляду цієї справи.
Також Янукович у одній із своїх заяв поінформував, серед іншого, що він “розглядає альтернативний варіант (своєї — ред.) у часті у касаційному розгляді”, для чого звернувся до Посольства України в РФ із заявою про оформлення і видачу йому паспорту громадянина України для виїзду за кордон.

Викрадення під час Революції Гідності

Нагадаємо, випадки викрадення Беркутом активістів Євромайдану відбувались з 21 січня 2014 року в різних куточках столиці.

За повідомленням Ганни Бабінець, яка представляла на той час одне з українських ЗМІ, в центральну районну лікарню у сусідніх з Києвом Броварах, привезли двох чоловіків, яких жорстоко катував «Беркут», це відбулось 19 лютого 2014 р.

У одного з них взуттєвими нитками було зашито рот.

— Ганна Бабінець

Також відомо, що 23 січня 2014 р. друга рота київського Беркуту організувала пастку на активістів Автомайдану. Фактично, їх обманули, поширивши у мережі фальшиву інформацію про потребу у допомозі, аби активісти відгукнулися і приїхали у призначене спецпідрозділом місце, коли це відбулось, беркутівці напали. Один з постраждалих, Олександр Кравцов, розповів про деталі подій тієї ночі.

Привезли у Маріїнський парк, роздягли, півтори години змусили стояти на снігу на колінах... Нас було приблизно 17 осіб...

— Олександр Кравцов

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?