Весняний призов 2020: на строкову службу підуть офіцери запасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Весняний призов 2020: на строкову службу підуть офіцери запасу

Весняний призов 2020: на строкову службу підуть офіцери запасу
Джерело:  АрміяInform

В рамках весняного призову 2020 в Україні в армію призвуть офіцерів запасу. Остаточні терміни призову поки не встановлені. Відомо, що мова йде про офіцерів запасу у віці до 43 років, які не проходили військової служби, але закінчили кафедри військової підготовки, отримали військове звання офіцерського складу та перебувають у запасі. Особливості призову офіцерів запасу на строкову службу повідомив начальник відділу комплектування офіцерським складом управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗС України полковник Сергій Волков, передає ONLINE.UA з посиланням на АрміяInform.

"Терміни призову, обсяги, військово-облікові спеціальності визначають накази Міністра оборони України та начальника Генерального штабу. Поки що жодного наказу не видано, і не визначені терміни, коли їх закликати, але початкова організаційно-планова робота в військкоматах з цією категорією військовослужбовців вже йде. Збирають послужні картки, уточнюють картотеки, кількість цих офіцерів ", - пояснив Сергій Волков.

Полковник уточнив, що призов офіцерів запасу на строкову службу буде проходити шляхом зарахування їх слухачами курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації військових вузів. Через три місяці підготовки вони будуть направлятися на проходження військової служби. Офіцерів запасу в бойові частини і в зону ООС на Донбасі відправляти не будуть. Не залучаються до операція ОС і призовники-строковики.

Про призов в армію офіцерам запасу повідомлять військові комісаріати, де вони стоять на обліку. Після проходження медогляду офіцери пройдуть атестаційні комісії у військкоматах. Якщо офіцер буде відповідати умовам для проходження служби за станом здоров'я і не мати відстрочок, то його призвуть до армії строком на 18 місяців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, кого будуть призивати в армію з 18 років. Міністр оборони Андрій Загороднюк пояснив, що призов до армії на строкову службу в 2020 році буде обов'язковим тільки для українців, які досягли віку 20 років. Юнаків в 18 і 19 років будуть призивати в армію тільки на добровільній основі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?