Ви заборгували нам 300 млн: у Путіна озвучили нові нахабні претензії Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ви заборгували нам 300 млн: у Путіна озвучили нові нахабні претензії Україні

Ви заборгували нам 300 млн: у Путіна озвучили нові нахабні претензії Україні
Джерело:  online.ua

В МЗС РФ стверджують, що заборгованість України перед СНД перевищила 300 млн рублів (близько 4,6 млн доларів). В Кремлі додали, що розмір заборгованості та порядок її погашення визначає Рада глав урядів СНД, однак наразі рішення з цього питання не ухвалили.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Известия".

Російські дипломати поскаржилися, що Україна не подавала офіційних повідомлень про вихід зі Співдружності і галузевих рад. У МЗС заявили, що немає жодних перешкод для участі представників України в засіданнях, а продовження роботи в СНД "повністю залежить від політичної волі нової української влади".

Як відомо, Україна з 2014 року взяла курс на вихід з СНД і тоді ж перестала платити внески. В березні 2018 року голова МЗС країни Павло Клімкін заявив, що відомство підготувало пропозиції щодо виходу України з СНД.

В квітні торік колишній президент України Петро Порошенко доручив уряду почати процедуру офіційного виходу з установчих органів СНД.

Як повідомляв ONLINE.UА, ще в квітні очільник уряду РФ Дмитро Медведєв доручив профільним міністерствам, і зокрема Міністерству фінансів, надати підтримку діяльності робочої групи Держдуми з оцінки збитків анексувати Росією Криму за роки його перебування в складі України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?