Вибори президента США. Держдеп дав нову обіцянку Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори президента США. Держдеп дав нову обіцянку Україні

Вибори президента США. Держдеп дав нову обіцянку Україні
Джерело:  online.ua

Гарантії безпеки України не залежатимуть від зміни президента США. Держдеп дав нову обіцянку нашій країні.

Джерело: Голос Америки

Держдеп дав нову обіцянку Україні

Про це заявив на брифінгу 9 серпня прес-секретар Держдепу Метью Міллер:

Довгострокові угоди про безпеку України мають пережити будь-яку адміністрацію.

Відповідаючи на питання, чи зміниться допомога Україні, якщо наступним президентом США стане Дональд Трамп, Міллер сказав, що допомога буде закріплена у відповідних міждержавних угодах. А вони залишаться чинними незалежно від того, хто буде наступним президентом США.

Ми маємо закріпити довгострокові угоди про безпеку, які переживуть будь-яку адміністрацію, будь-який уряд як тут, у Сполучених Штатах, так і між нашими союзниками та партнерами, які взяли на себе довгострокові зобов’язання щодо безпеки України, — сказав Міллер на брифінгу 9 серпня.

Також американський високопосадовець додав, що наразі США обговорюють з Україною, як виглядатимуть ці зобов’язання щодо безпеки.

Ми ведемо дискусії з Конгресом щодо того, якою має бути наша поточна позиція щодо фінансування України та якою має бути довгострокова позиція, — розповів Міллер.

Також чиновник наголосив: зовнішньополітична підтримка США залежить не лише від рішення президента, а й від Конгресу.

Кожного разу, коли ми просили у Конгресу виділити більше підтримки для уряду України, українських військових і народу України, Конгрес завжди погоджувався. І ми очікуємо, що так буде й надалі, — зауважив прес-секретар Держдепу.

Військова підтримка України США носить безпрецедентний характер

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Сполучені Штати виділили нашій країні рекордних понад 66 мільярдів доларів загальної допомоги.

Американські чиновники розповіли, що зараз Вашингтон працює над запитом на додатковий бюджет для продовження допомоги Україні.

За словами офіційних осіб, очікуване оголошення про виділення 200 мільйонів доларів стане першим траншем непередбачених доходів у розмірі 6,2 мільярда доларів, раніше санкціонованих Президентським управлінням США із вибірки коштів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?