Вибори в Україні в умовах війни провести неможливо — Данілов
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибори в Україні в умовах війни провести неможливо — Данілов

Вибори в Україні в умовах війни провести неможливо — Данілов
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, провести президентські вибори в Україні в умовах розв'язаної Кремлем злочинної війни неможливо.

Джерело: телеканал"1+1"

Чому в Україні неможливо провести вибори в умовах війни 

Данілов пояснив, що якнайменше, кожен українець за кордоном та кожен військовий ЗСУ мають проголосувати, а провести виборчий процес фактично в окопах за умов постійних обстрілів та спроб атак злочинної армії РФ неможливо.

Зараз нам ще насувають - давайте проводити під час війни вибори. Я можу сказати: як тільки агітатори зайдуть в окопи - ми програємо. Не може агітація бути в окопах, а наші люди наразі перебувають в окопах. А завдання держави доволі просте - забезпечити голосування кожного і кожній, - підкреслив секретар РНБО.

Крім того, за словами Данілова, не слід забувати про право голосування для тих, хто наразі знаходиться за кордоном.

А ті хто за кордоном? Людям, які починають давати нам поради треба розуміти, що треба жити в наших реаліях, а не в реаліях, де все добре, немає вибухів, - підкреслив Данілов.

Як Кремль нав'язує жителям окупованого Донбасу власну брехню

За інформацією аналітиків розвідки Міноборони Великої Британії, жителі окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей отримують зведення місцевих новин від однієї з найбільших російських мовних організацій - ВГТРК.

Як наголошується у зведенні, зведення місцевих новин подаються російським телеканалом "Росія 1" і представляють російський погляд на війну. Це частина ширших зусиль Росії щодо встановлення постійного контролю за цим районом.

За даними британської розвідки, українські російськомовні теле- та радіостанції були у вільному доступі до 2014 року. Після вторгнення загальноукраїнські провайдери продовжували надавати російськомовний контент із місцевих джерел. Підконтрольні уряду "ДНР" та пов'язані з ним мовні компанії також ретранслювали російські національні новинні програми в рамках пропагандистської кампанії, але не регіональні новини.

На створення мовлення ВГТРК у Донецьку пішло більше року, про що вперше було оголошено у 2022 році. Майже, напевно, це сталося через відмову працювати навчених місцевих фахівців. Тих, хто співчуває "ДНР" і має необхідні навички, швидше за все, привезли з Криму, Луганська та інших місць, - зазначається у зведенні.

Незважаючи на блокування в ефірі, українське мовлення, як і раніше, доступне широкій аудиторії через Інтернет.

Там, де діють російські обмеження фільтрації, аудиторія використовує VPN чи інші технології активного обходу. Мобільні телефони, підключені до українських провайдерів, мають доступ без обмежень, - зазначають у Міноборони.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?