Вибух на нафтопроводі під Івано-Франківськом — поліція відкрила справу
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибух на нафтопроводі під Івано-Франківськом — поліція відкрила справу

Вибух на нафтопроводі під Івано-Франківськом — поліція відкрила справу
Джерело:  online.ua

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом вибуху на нафтопроводі у селі Стримба в Івано-Франківській області. Наразі поліцейські проводять додатковий огляд місця події, вилучають речові докази. 

Джерело:  МВС України

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом вибуху

Як повідомили в МВС, на місці події продовжують працювати поліцейські, залучені спеціалісти-криміналісти та вибухотехніки. Вони встановлюють обставини та причину займання на нафтопроводі.

Наразі поліцейські проводять додатковий огляд місця події, вилучають речові докази. Уже призначено ряд експертиз.

Встановлено, що витік нафти до потічка у лісовому масиві відбувся у результаті розгерметизації трубопроводу. У результаті пожежі п‘ятьох людей госпіталізували до лікарень з опіками. Це двоє дітей - 11 та 8 років, та троє дорослих - 35, 39 та 58 років.

Слідчим відділенням Надвірнянського районного відділу поліції розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 292 (Пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів), – повідомили в МВС.

Що відомо про вибух під Івано-Франківськом

30 вересня місцеві Telegram-канали опублікували фото та відео з села Стримба, яке розташоване за 30 кілометрів від Івано-Франківська.

Спочатку очевидці говорили, що нібито стався вибух газопроводу або вибухнуло щось "пов'язане з нафтою". Пізніше з'ясувалося, що поблизу села Стримба стався порив нафтопроводу, після чого спалахнула пожежа.

Мер Надвірної Зіновій Андрійович розповідав, що постраждали 5 людей. Водночас за даними ДСНС, кількість постраждалих складала 6 людей - серед них двоє дітей.

Пізніше глава Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила, що в результаті вибуху на нафтопроводі під Івано-Франківськом постраждали 9 людей. Частина за них у критичному стані в лікарні.

Крім того, в компанії "Укрнафта" зазначали, що транспортування нафтопродуктів трубопроводом зупинено. А обставини надзвичайної події наразі з'ясовуються, на місці працюють правоохоронні органи.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?