Від масштабної повені у Лівії могли загинути до 20 тис людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Від масштабної повені у Лівії могли загинути до 20 тис людей

Від масштабної повені у Лівії могли загинути до 20 тис людей
Джерело:  online.ua

Внаслідок обвалу двох дамб у Лівії вже загинуло щонайменше 5100 людей. Ця цифра може збільшитися до 20 тис людей.

Джерело: Al Jazeera

Масштаби повені у Лівії

Найбільше від повені постраждало прибережне місто Дерна. Ввечері 10 вересня берегом пройшов потужний шторм Деніель, який прорвав дамби над містом.

Чверть міста зникла під водою. Хвилі піднімалися на 7 метрів.

Співробітники гуманітарної допомоги, яким вдалося дістатися до Дерни, описали спустошення, тисячі зниклих людей і десятки тисяч людей, які залишилися без даху над головою.

Тіла скрізь: у будинках, на вулицях, у морі. Куди б ви не пішли, ви знаходите мертвих чоловіків, жінок і дітей. Загинули цілі родини, – сказав Емад аль-Фалах, гуманітарний працівник із Бенгазі.

Наразі влада країни повідомляє про понад 5300 загиблих, ця кількість може подвоїтися.

Мер Дерни Абдулменам аль-Гаїті заявив телеканалу Al Arabia, що кількість смертей у місті може сягнути від 18 до 20 тис, виходячи з кількості районів, зруйнованих повінню. Усього у місті проживало близько 90 тис людей.

Офіційно зникли безвісти до 10 тис людей. Пляж міста усіяний одягом, іграшками, меблями, взуттям та іншими речами, винесеними з будинків потоком води.

Вулиці міста вкриті багнюкою та всіяні вирваними деревами та сотнями розбитих автомобілів.

Війна в Лівії ускладнює рятувальні роботи

Рятувальні операції ускладнюються глибокими політичними розладами в Лівії, де проживає 7 млн людей. Країна не має сильного центрального уряду та перебуває у стані війни з 2011 року.

Міжнародно визнаний уряд національної єдності (GNU) базується в Тріполі на заході, а паралельна адміністрація діє на сході, включаючи Дерну.

Поділ влади призвів до занедбаності інфраструктури в багатьох областях.

Дерна контролюється силами військового командира Халіфи Гіфтера, який є союзником уряду Східної Лівії. У перші роки після повалення багаторічного диктатора країни Муаммара Каддафі 2011 року Дерна була центром екстремістських угруповань.

Читайте також:

  • Масштабна повінь у Лівії — загинули тисячі людей

  • Землетрус у Марокко. Кількість жертв перевищила 2100 людей

  • У Марокко стався найпотужніший землетрус за всю історію країни — сотні загиблих

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?