Відомий бізнесмен вмить втратив понад 27 млрд доларів — відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Відомий бізнесмен вмить втратив понад 27 млрд доларів — відома причина

Відомий бізнесмен вмить втратив понад 27 млрд доларів — відома причина
Джерело:  online.ua

Відомий бізнемен та засновник платформи Pinduoduo Inc Колін Хуан втратив понад 27 мільярдів доларів через прагнення лідера Китаю створити країну "загального процвітання" та зміну "клімату" для місцевих багатіїв.

Джерело: NDTV

Китайський мільярдер втратив понад 27 млрд доларів — що сталося

Колін Хуан втратив солідну суму через падіння вартості акцій Pinduoduo Inc. Обвал на фондовому ринку спровокувало те, що влада КНР почала тиснути на своїх інтернет-гігантів.

Як стверджують аналітики, відомий бізнесмен, який є власником 28% активів своєї компанії, втратив 27, 4 мільярда доларів. Варто зазначити, що це найбільший обвал серед 500 учасників індексу.

"Цінні папери платформи Pinduoduo у 2021 році впали в ціні більше, ніж акції Alibaba Group Holding Ltd або Tencent Holdings Ltd. Для порівняння, депозитарні квитанції Pinduoduo обвалилися на 44% у 2021 році, тоді як позиції Alibaba та Tencent знизилися до 33% і 20% відповідно", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, платформа Pinduoduo – це один із техгігантів, які пообіцяли підтримувати кампанію лідера Китаю Сі Цзіньпіня зі створення країни "загального процвітання". Нещодавно стало відомо, що компанія планує передати 1,5 мільярда доларів зі свого доходу на розвиток сільського господарства у Китаї.

Як стверджують аналітики Bloomberg Billionaires Index, 6 із 10 мільярдерів, які зазнали найбільших збитків у поточному році, родом з КНР. Зокрема, йдеться про:

  • главу компанії з розливу води та напоїв Nongfu Spring Co Чжун Шаньшань, який втратив 18 мільярдів доларів;

  • Ма Хуатенга з Tencent, чий капітал зменшився більше, ніж на 10 мільярдів доларів;

  • очільника найбільшої будівельної компанії в Китаї Ху Яїнь Evergrande, який втратив майже 16 мільярдів доларів.

Однак, не важко здогадатися, що Колін Хуан наразі є беззаперечним лідером цього "рейтингу". Цьогоріч бізнесмен втратив найбільше серед усіх мільярдерів світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?