Відомий режисер Жан-Люк Годар вчинив асистоване самогубство — ЗМІ
Категорія
Культура
Дата публікації

Відомий режисер Жан-Люк Годар вчинив асистоване самогубство — ЗМІ

Відомий режисер Жан-Люк Годар вчинив асистоване самогубство — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий режисер Жан-Люк Годар вчинив асистоване самогубство. Про це іноземним журналістам розповів один із родичів кінодіяча.

Джерело:  Liberation

Годар вирішив піти з життя за власним бажанням.

Що важливо розуміти, асистоване самогубство дозволене у Швейцарії - воно відрізняється від евтаназії, оскільки пацієнт самостійно приймає препарат, призначений лікарем.

Він не був при смерті, він був просто змучений. Тому він вирішив припинити це. Це було його рішення, і для нього було важливо, щоб про це дізналися, - розповів виданню неназваний родич режисера.

Варто зазначити, що ідентичну інформацію журналістм підтвердило ще одне джерело.

Не можна також не згадати про те, що ще 8 років тому Годар в одному з інтерв'ю відверто зізнавався, що замислюється про асистоване самогубство.

Режисер не приховував, що навіть цікавився лікарів та адвоката про те, чи зможуть вони виписати йому морфін чи барбітурати, однак жоден із них «не відповів прихильно».

Що важливо знати про Жана-Люка Годара

Жан-Люк Годар – французький кінорежисер, актор, сценарист та продюсер. Він народився 3 грудня 1930 року в Парижі.

Його часто вважають найрадикальнішим французьким режисером 1960-х і 1970-х років; його підхід до фільмів, політиці і філософії зробив його, мабуть, найвпливовішим режисером французької нової хвилі.

За свою кар'єру він зняв понад 100 фільмів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?