Відомий український генерал оцінив перспективи ЗСУ щодо звільнення півдня України
Категорія
Україна
Дата публікації

Відомий український генерал оцінив перспективи ЗСУ щодо звільнення півдня України

Відомий український генерал оцінив перспективи ЗСУ щодо звільнення півдня України
Джерело:  online.ua

За словами екс-керівника Служби зовнішньої розвідки України, генерала Миколи Маломужа, наразі кремлівська окупаційна армія зосереджує ключові сили на сході, чим відкриває ЗСУ шлях до звільнення Херсону та інших населених пунктів на півдні.

Джерело: Всеукраїнський марафон

ЗСУ отримали змогу звільнити південь України від кремлівських окупантів 

Ми переходимо вже до тактичних дій, особливо щодо контратак. Розвиток наступальних операцій можливий там, де вже є концентрація нових сил та засобів українських військовослужбовців. Це вже підготовлені резерви та озброєння, техніка, яка надходить від нашого ВПК та західних партнерів, - зазначає Маломуж.

За його словами, наразі українські військові проводять контратаки переважно на території Херсонської та Запорізької областей. Саме з цих ділянок фронту кремлівські загарбники перекинули частину сил на Донбас.

Їхнє завдання зараз – захопити Донбас, а потім перейти на південь. Ми ж використовуємо цю ситуацію і завдаємо ударів по південних напрямках: Херсонський, Запорізький, Мелітополь. Це дуже правильні дії, - підкреслює генерал.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Маломуж впевнений, що на цих напрямках необхідно консолідувати контрудари, зокрема бити з тилу і з флангів. Такі дії спрятимуть звільненню не окремих населених пунктів, а великим проривам.

От якби біля Херсона ми пробили б лівий фланг, то створили б умови для оточення міста та втечі противника. Так само по Мелітополю. Так само і по іншим російським угрупованням, які зараз уже ослаблені, - зазначає військовий.

Маломуж нагадав, що Мелітополь та Херсон – це міста із щільною забудовою і з великою кількістю мирного населення. Для мінімізації руйнувань та кількості жертв, міста краще брати у кільце.

Ми не повинні в лобову штурмувати міста, і тим більше квартали, де проживають люди. Тобто потрібні не прямі штурмові атаки по Херсону та Мелітополю, а операції з оточення супротивника у наближенні до Херсона і Мелітополя. Там, де є передумови для оточення, - наголошує генерал.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?