Віджим українських підприємств на Донбасі: у Путіна дали нахабний коментар
Категорія
Світ
Дата публікації

Віджим українських підприємств на Донбасі: у Путіна дали нахабний коментар

Віджим українських підприємств на Донбасі: у Путіна дали нахабний коментар
Джерело:  РІА Новини

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що захоплення бойовиками ДНР і ЛНР українських підприємств, розташованих на окупованій території Донбасу, є реакцією на дії України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
«Я не думаю, що слово "віджим" тут може бути застосовано, і не думаю, що було б коректно називати це віджиманням. В принципі, ми є свідками того, що відірвані своєю державою області потрапляють в ще більш скрутне становище, будучи в умовах повної блокади з боку екстремістських елементів», - сказав Пєсков.
Читайте також: Блокада Донбасу: активісти прокоментували ультиматум Захарченка та Плотницького
За його словами, захоплені бойовиками підприємства не мають ніякого відношення до Росії. Говорячи про можливість відкриття російського ринку для них, прес-секретар Путіна зазначив, що не має такої інформації.
Нагадаємо, раніше ватажки бойовиків Олександр Захарченко та Ігор Плотницький висунули Україні ультиматум, в якому зажадали зняти блокаду Донбасу, погрожуючи в іншому випадку захопити українські підприємства на захопленій території.
Пізніше СБУ виклала запис перехопленої розмови ватажка ДНР з одним зі своїх підлеглих, в якому Захарченко відверто зізнався, що захоплюватиме підприємства незалежно від реакції України на ультиматум.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник РФ в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов пригрозив Україні відповідними заходами в разі продовження транспортної та торговельної блокади окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?