Вихідні в жовтні 2019: скільки будуть відпочивати в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Вихідні в жовтні 2019: скільки будуть відпочивати в Україні

Вихідні в жовтні 2019: скільки будуть відпочивати в Україні
Джерело:  online.ua

У жовтні 2019 року в українців буде додатковий вихідний. Відпочивати будуть у понеділок, 14 жовтня з нагоди святкування Дня захисника Украни, який внесений до списку державних свят в офіційному календарі, затвердженому Кабміном України, повідомляє ONLINE.UA.

Таким чином, в жовтні 2019 року в українців буде дев'ять вихідних днів, в число яких увійде триденний уїк-енд. Крім суботи та неділі, 12 та 13 жовтня, святковий вихідний з нагоди Дня захисника України буде і 14 жовтня, а робочий тиждень в українців розпочнеться з вівторка, 15 жовтня.

Нагадаємо, День захисника України - порівняно молоде свято, затверджене в 2014 році після початку збройної агресії Росії на Донбасі і в Криму. Його затвердив указом колишній глава України Петро Порошенко, який цим же документом скасував в Україні святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого, який в СРСР був Днем Радянської армії і військово-морського флоту.

День захисника України, який збігається з одним з найбільших релігійних свят для православних християн, Покровою Пресвятої Богородиці, - не єдине свято в жовтні 2019. У першу неділю місяця, 6 жовтня, в Україні відзначатимуть День учителя.

У 2019 вихідний з нагоди Дня захисника України передостанній в офіційному календарі святкових днів. Ще один додатковий вихідний в українців буде в середу, 25 грудня. Тоді в Україні святкуватимуть католицьке Різдво.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в жовтні 2019 року Україна переходить на зимовий час. Годинники переводять в ніч на 27 жовтня на годину назад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?