Військові РФ перекинули до Маріуполя понад 5 тис нових резервів — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ перекинули до Маріуполя понад 5 тис нових резервів — фото

Окупанти
Джерело:  online.ua

Росія перекинула у тимчасово окупований Маріуполь та район близько 5 тиc нових підрозділів. Вони відрізняються лише по двох гарматах на шевронах.

РФ перекинула нові резерви до Маріуполя

Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, зафіксовано прибуття новосформованих та/або новонабраних російських підрозділів. На шевронах - дві гармати.

За твердженням джерел, як каже Андрющенко, навіть форма у нових окупантів в стані "жодного разу не пралась".

Загалом мова йде про кількість до 5 тисяч. Останнє подібне введення нових резервів фіксувалось у квітні 2023 року, - додав радник мера.

Крім того, за його словами, посилені переміщення систем ППО в Маріуполі та навколо міста проводяться вже без дотримання глобальних заходів безпеки.

Вздовж узбережжя від с. Мелекіно в напрям Бердянська фіксуємо додаткове розгортання систем зв’язку, - додав він.

Що відомо про ситуацію в Маріуполі

Останнім часом загарбники продовжують посилювати і лінію оборони у Нікольксько-Мангушському районі, біля Маріуполя.

Зокрема, як раніше повідомляв Андрющенко, окупанти перевозять через Маріуполь "зуби дракона" для того, щоб укріпити лінію оборони. Однак їх метою є не "захист" Маріуполя від контрнаступу ЗСУ, а захист коридору який по суходолу йде до Криму.

Крім того, російські окупанти поглиблюють порт у захопленому Маріуполі та прокладають автомобільну дорогу з Ростова-на-Дону до Маріуполя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?