Вилучені в резиденції Трампа документи містять секретну інформацію про Китай та Іран — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Вилучені в резиденції Трампа документи містять секретну інформацію про Китай та Іран — ЗМІ

Вилучені в резиденції Трампа документи містять секретну інформацію про Китай та Іран — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Деякі секретні документи, вилучені Федеральним бюро розслідувань з резиденції 45-го президента США Дональда Трампа в Мар-а-Лаґо, включали дуже конфіденційну інформацію про Іран і Китай.

Джерело: The Washington Post

Трамп привласнив секретні документи

Така інформація може викрити методи збору розвідданих, які Сполучені Штати хочуть приховати від світу.

За словами джерел, принаймні один із документів, вилучених ФБР, описує ракетну програму Ірану. За їхніми словами, в інших документах описується надзвичайно конфіденційна розвідувальна робота, спрямована на Китай.

Експерти кажуть, що несанкціоноване розкриття конкретної інформації в документах створить численні ризики. Люди, які допомагають зусиллям розвідки США, можуть опинитися під загрозою, а методи збору можуть бути скомпрометовані. Крім того, інші країни або супротивники США можуть помститися Сполученим Штатам за таємні дії.

Нагадаємо, 8 серпня у резиденції експрезидента США Дональда Трампа у Флориді ФБР провело обшук і вилучило близько 13 000 документів, 103 з яких були секретними, а 18 з них – цілком таємними, згідно з судовими документами.

Про зникнення певних документів раніше повідомили в Національному архіві. Там заявили, що Трамп забрав до своєї резиденції 15 коробок із президентськими записами, серед яких були таємні документи.

Деякі з вилучених документів детально описують надсекретні операції США, які настільки ретельно охороняються, що багато високопоставлених чиновників національної безпеки не поінформовані про них.

Надзвичайна конфіденційність цих документів і безрозсудне оприлюднення безцінних джерел і методів можливостей розвідки США щодо цих іноземних супротивників, безумовно, вплинуть на рішення Міністерства юстиції щодо того, чи звинуватити пана Трампа чи інших осіб у навмисному зберіганні інформації про національну оборону згідно з Закон про шпигунство, - сказав Девід Лауфман, колишній високопоставлений чиновник Міністерства юстиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?