Винищувачі Британії та Німеччини перехопили російські літаки біля Естонії
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувачі Британії та Німеччини перехопили російські літаки біля Естонії

Винищувачі Британії та Німеччини перехопили російські літаки біля Естонії
Джерело:  online.ua

Винищувачі військово-повітряних сил Великої Британії та Німеччини перехопили російський літак поблизу Естонії в рамках спільної операції такого роду. Інцидент стався після збиття американського дрона в Чорному морі.

Джерело: SKY News

Винищувачі НАТО перехопили літак Росії

Російський літак, що летів поблизу повітряного простору НАТО, був перехоплений в ході першої спільної місії такого роду.

Два винищувачі Typhoon були підняті у вівторок для перехоплення літака-заправника Іл-78, що летів між Санкт-Петербургом і Калінінградом.

Британські і німецькі ВПС зараз проводять планові спільні операції НАТО з патрулювання повітряного простору в регіоні.

Саме перехоплення літака РФ було рутинним, але подібна операція вперше проводиться спільно двома країнами.

Це спільне розгортання Великої Британії та Німеччини в країнах Балтії ясно демонструє нашу колективну рішучість протистояти будь-якій потенційній загрозі кордонам НАТО, демонструючи при цьому нашу об'єднану силу, - заявив британський міністр збройних сил Джеймс Хіпі.

Інцидент з американським MQ-9 Reaper над Чорним морем

Зранку 14 березня американський безпілотник вилетів з військової бази в Румунії для виконання планової місії, яка зазвичай триває 9-10 годин.

Дрон MQ-9 Reaper не ніс озброєнь, хоча конструкція безпілотника передбачає установку на ньому ракет Hellfire.

БПЛА вів спостереження приблизно за 120 км на південний захід від Криму.

Під час перехоплення російськими літаками він знаходився на висоті близько 7,6 км. Су-27 армії РФ кружляли над ним і зливали на нього паливо, ймовірно намагаючись зіпсувати обладнання.

Інцидент з безпілотником MQ-9 Reaper у Чорному морі не стане причиною прямого конфлікту між США і Росією, переконані аналітики Інституту вивчення війни.

Російські війська десятиліттями на численних театрах використовували тактику залякування щодо американських і союзних літаків та суден, що не призводило до конфлікту, – наголосили експерти інституту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?