Сенатори США тиснуть на Пентагон щодо постачання F-16 в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Сенатори США тиснуть на Пентагон щодо постачання F-16 в Україну

Сенатори США тиснуть на Пентагон щодо постачання F-16 в Україну
Джерело:  online.ua

Американські сенатори від обох партій тиснуть на главу Пентагону з вимогою надати більше інформації про те, що потрібно для відправки винищувачів F-16 в Україну.

Джерело: Politico

Сенатори вимагають вигадати, як відправити F-16 Україні

Восьмеро сенаторів написали лист до міністра оборони Ллойда Остіна.

У листі вони зробили запит щодо оцінки того, як F-16 вплинуть на хід війни і як швидко українські пілоти зможуть навчитися польотів на цих винищувачах.

Група сенаторів США на чолі з Марком Келлі вимагає від Пентагону надати всю інформацію про ризики й можливості передачі Україні винищувачів F-16 до кінця тижня.

Зазначається, що запит підтримано і республіканцями, і демократами.

Після розмови з американськими, українськими та іноземними лідерами, які працюють на підтримку України, на Мюнхенській конференції з безпеки минулого місяця, ми вважаємо, що США повинні уважно розглянути питання про надання Україні літаків F-16, – написали сенатори.

Конфлікт між Росією та Україною "зараз перебуває на критичному етапі", пишуть сенатори, стверджуючи, що винищувачі F-16 можуть дати Києву перевагу, оскільки повномасштабне вторгнення РФ триває вже другий рік.

США оцінюють навички українських пілотів для навчання на F-16

Військово-повітряні сили США на базі в Аризоні перевіряють навички українських пілотів для можливого навчання на винищувачах F-16.

Два українські пілоти наразі перебувають на військовій базі у США, де їхні навички перевіряють на авіасимуляторах, щоб зрозуміти, скільки часу їм знадобиться, щоб навчитися керувати різними військовими літаками, включно з F-16, – йдеться в повідомленні.

Наразі немає жодних ознак льотної підготовки українських пілотів, проте їхня присутність на базі в Аризоні може означати, що США не повністю закрили двері для надання Україні F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?