Львівські медики врятували підлітка з Бахмута. На нього впала стеля під час обстрілу
Категорія
Україна
Дата публікації

Львівські медики врятували підлітка з Бахмута. На нього впала стеля під час обстрілу

Львівські медики врятували підлітка з Бахмута. На нього впала стеля під час обстрілу
Джерело:  online.ua

Роману, 16-річному жителю Бахмута, з рідними мало не довелося розлучитися у власному будинку, коли стався вибух. Сім'ї вдалося вибратися з-під завалів, але хлопчик отримав травму руки внаслідок мінно-вибухової події.

Джерело: Перше медичне об'єднання Львова

Медики зі Львова врятували підлітка з Бахмута

Історія Романа розповідається у Першому медичному об'єднанні Львова, де хлопчика було доставлено після мінно-вибухової події.
За даними, будинок Романа було обстріляно о 02:30 ночі, коли місцеві жителі намагалися заснути після нещодавніх обстрілів. Будинок почав тремтіти, і за мить на голову хлопчика впала стеля, але йому вдалося вибратися з-під завалів разом зі своєю родиною. Проте Роман отримав мінно-вибухову травму руки.

16-річному Роману вдалося дивом вибратися з-під завалів після обстрілу його будинку. Хлопчик отримав травму голови та руки і був доставлений до Першого медичного об'єднання Львова на лікування.
Родині Романа також вдалося врятуватися, але їхній будинок був повністю знищений внаслідок обстрілу. Окровавлені і в шоці, вони покинули свій будинок і були змушені шукати тимчасового притулку.

Постраждалу родину госпіталізували

Сім'ю, яка постраждала від обстрілу та пожежі, спочатку доставили до Краматорської лікарні, а потім Романа перевезли до Національного реабілітаційного центру "Незламні" у Львові, який є частиною Першого медичного об'єднання.

Підліток отримав мінно-вибухову травму правого пензля, а також косий перелом двох пальців із довгою лінією зламу та дефекти шкіри. Після госпіталізації до Національного реабілітаційного центру "Незламні" Першого медоб'єднання Львова, Роману було знято гіпсову пов'язку і одягнено більш зручний ортез. Для загоєння дефектів на поверхні руки були використані штучні епідермальні клапті.

Медики зазначають, що здоров'я Романа значно покращало, і його виписали з лікарні на амбулаторне лікування.

І хоча Роминого будинку більше немає, а за рідне місто йдуть запеклі бої, він із сім'єю мріє якнайшвидше повернутися до Бахмута. Незламний хлопець хоче жити у своєму незламному місті, – кажуть у лікарні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?