CША оцінюють навики українських пілотів для можливого навчання на F-16 – CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

CША оцінюють навики українських пілотів для можливого навчання на F-16 – CNN

CША оцінюють навики українських пілотів для можливого навчання на F-16 – CNN
Джерело:  online.ua

Військово-повітряні сили США на базі в Аризоні перевіряють навики українських пілотів для можливого навчання на винищувачах F-16. Присутність наших захисників на американській базі свідчить про те, що США не повністю відкинули можливість надання Україні F-16.

Джерело: CNN

Українські пілоти у США

Американський чиновник розповів виданню CNN, що українські пілоти прибули в Тусон, штат Аризона, для ознайомлення в рамках постійного діалогу між українськими та американським військовими.

Два українські пілоти наразі перебувають на військовій базі у США, де їхні навички перевіряють на авіасимуляторах, щоб зрозуміти, скільки часу їм знадобиться, щоб навчитися керувати різними військовими літаками, включно з F-16, – йдеться в повідомленні.

За даними CNN, наразі немає жодних ознак льотної підготовки українських пілотів, проте їхня присутність на базі в Аризоні може означати, що США не повністю закрили двері для надання Україні F-16.

Це, по суті, спілкування з персоналом ВПС і спостереження за тим, як працюють ВПС США, – заявив американський чиновник.

Оцінку навиків українських пілотів проводить 162 винищувальний авіаполк Національної гвардії Аризони, який спеціалізується на навчаннях на винищувачах F-16.

Також чиновник повідомив, що скоро ще 10 українських пілотів можуть приїхати до США для аналогічної оцінки і атестації.

Юрій Ігнат підтвердив, що в США прибули українські пілоти

Двоє українських пілотів, знання та вміння яких зараз оцінюють американські фахівці, можуть бути залучені до майбутніх навчань у США, повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Так, військові США дізнаються, скільки потрібно часу для їхнього навчання, оцінюється рівень знань. І всі ці моменти враховуються, і будуть в подальшому зроблені кроки для того, щоб зрозуміти алгоритм дій: як ми діятимемо далі, де ми будемо навчати [пілотів ЗСУ], якщо буде прийнято рішення про [надання Україні] того чи іншого типу літака, — сказав Ігнат.

За його словами, наразі тривають консультації. Україна співпрацює з союзниками та військовому та дипломатичному фронтах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?