Винищувачі НАТО екстрено перехопили літаки РФ над Балтійським морем
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувачі НАТО екстрено перехопили літаки РФ над Балтійським морем

Винищувачі НАТО екстрено перехопили літаки РФ над Балтійським морем
Джерело:  online.ua

Об'єднане командування повітряних сил НАТО повідомляє, що іспанські винищувачі Eurofighter і італійські F-35 були терміново підняли з баз в Естонії та Литві для перехоплення російських військових літаків над Балтійським морем.

Джерело: заява Об'єднаного командування повітряних сил НАТО

Винищувачі Альянсу перехопили російські літаки над Балтійським морем

Згідно з останніми даними, радарам НАТО вдалося зафіксувати три невідомих літаки, які залишали Калінінград. У зв'язку з цим Об'єднаний центр повітряних операцій Альянсу в ФРН підняв винищувачі союзників для їх перехоплення та ідентифікації.

"Винищувачі НАТО з місії повітряної поліції у Балтії ідентифікували два літаки радіоелектронної боротьби Іл-22ПП і винищувач Су-24. У той же час в тому ж районі було виявлено, перехоплено та ідентифіковано транспортний літак Іл-76. Російський літак не мав планів польоту і не передавав коди транспондерів і, таким чином, представляв потенційну небезпеку для цивільних польотів", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що повітряні і морські шляхи в цьому регіоні залишаються перенавантаженими великими обсягами цивільних перевезень, які проходять через цей район. У зв'язку з цим повітряні судна, які не дотримуються міжнародних правил безпеки польотів, становлять потенційну небезпеку для громадянського руху.

"По завершенні місії винищувачі повернулися на свої бази в Литві і Естонії. Перехоплений в четвер російський літак так і не увійшов до повітряного простору Північноатлантичного союзу, і перехоплення велося в звичайному порядку", - заявили в НАТО після завершення перехоплення російських літаків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?