Путін раптово направив до Сирії "ракети-вбивці авіаносців"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін раптово направив до Сирії "ракети-вбивці авіаносців"

Путін раптово направив до Сирії "ракети-вбивці авіаносців"
Джерело:  online.ua

29 червня стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін направив винищувачі РФ, озброєні новою гіперзвуковою "ракетою-вбивцею авіаносців", на базу в Сирії для спостереження за ударною групою британського флоту у східному Середземномор'ї на чолі з авіаносцем HMS Queen Elizabeth.

Джерело:  The Times

Росія екстрено направила до Сирії "ракети-вбивці авіаносців"

Варто звернути увагу на те, що Росія вперше розмістила свою гіперзвукову ракету "Кинджал" за кордоном. За попередніми даними, вона здатна летіти зі швидкістю, що в десять разів перевищує швидкість звуку (12 350 км/год) і має дальність дії близько 2000 км.

"Міністерство оборони Росії показало відео, яки один МіГ-31К, озброєний гіперзвуковою ракетою "Кинджал", вилітає з бази в Латакії. Три стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 також знаходяться на авіабазі Хмеймім, беручи участь у тих самих навчаннях у східному Середземномор'ї. Ракета Х-47м2 "Кинджал" була одним з озброєнь нового покоління, виділених президентом РФ Володимиром Путіним у 2019 році", - йдеться в повідомленні.

За словами самого очільника Кремля, Росія була першою країною, яка застосувала гіперзвукову зброю. Журналісти припускають, що ця ракета може бути оснащена ядерною бойовою частиною.

Окрім того, вдалося дізнатися, що ракети перевезли два надзвукові винищувачі МіГ-31К на авіабазу Хмеймім в прибережній провінції Латакія в Сирії.

Що важливо розуміти, літаки беруть участь у військово-морських навчаннях Росії в тому ж регіоні, що і британські кораблі.

Як уже згадувалося раніше, 23 червня команда Володимира Путіна почала стверджувати, що британський есмінець HMS Defender увійшов, за її словами, в "російські територіальні води" поблизу Криму, і російський патрульний корабель здійснив попереджувальні постріли, а реактивний літак скинув бомби на його шляху.

Офіційний Лондон ж заперечує, що було відкрито попереджувальний вогонь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?