Винищувачі РФ влаштували провокацію біля кораблів НАТО в Балтійському морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувачі РФ влаштували провокацію біля кораблів НАТО в Балтійському морі

Винищувачі РФ влаштували провокацію біля кораблів НАТО в Балтійському морі
Джерело:  online.ua

За словами представників НАТО, декілька днів тому два російські винищувачі здійснили непрофесійний і небезпечний проліт над кораблями Постійної військово-морської групи НАТО, які виконують планові операції в Балтійському морі.

Джерело: заява  Об’єднаного військово-морського командування НАТО

На Балтиці російські винищувачі небезпечно" наблизились до кораблів НАТО 

Представники НАТО звертають увагу на те, що пілоти російських літаків жодним чином не відреагували на повідомлення та попередження сил Альянсу.

Окрім того, зазначається, що винищувачі РФ пролетіли на висоті близько 90 метрів над кораблями.

НАТО визнав взаємодію небезпечною та непрофесійною, оскільки вона проводилася у заздалегідь відомому небезпечному районі, який був активізований для проведення навчань ППО, а також з огляду на висоту та близькість літаків. Взаємодія підвищувала ризик прорахунків, помилок та нещасних випадків, - наголошується у заяві Об’єднаного військово-морського командування НАТО.

Також вказано, що сили Альянсу діяли відповідально, виконуючи свою місію, у повній відповідності до міжнародних повітряних та морських правил.

Керівництво блоку звертає увагу на те, що належним чином реагуватиме на будь-яке втручання в законну діяльність НАТО в цьому регіоні, що загрожує безпеці його літаків, кораблів або їхніх екіпажів.

НАТО не прагне конфронтації і не становить жодної загрози, - йдеться в заяві Альянсу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?