Вірменія ратифікувала Римський статут наперекір вимогам Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія ратифікувала Римський статут наперекір вимогам Росії

Нікол Пашинян та Володимир Путін
Джерело:  online.ua

3 жовтня офіційно стало відомо, що Національні збори Вірменії ухвалили законопроєкт про ратифікацію Римського статуту, на основі якого заснований Міжнародний кримінальний суд, що раніше видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

Вірменія проігнорувала вимоги РФ та ратифікувала Римський статут

Згідно з даними видання News Armenia, це рішення підтримали 60 депутатів, 22 виступили проти.

Що важливо розуміти, для схвалення проєкту необхідно було 54 голоси.

Напередодні старту голосуванням дві опозиційні фракції офіційно попередили усіх присутніх, що голосуватимуть проти.

Варто звернути увагу на те, що раніше команда російського диктатора Володимира Путіна попередила, що вважатиме недружнім кроком спробу Вірменії ратифікувати Римський статут, а також почала погрожувати, що цей крок "матиме найбільш негативні наслідки для двосторонніх відносин". 

Як поскаржився незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков, рішення офіційного Єревана стосовно Римського статуту є "надзвичайно ворожими".

Окрім того, поплічник Путіна стверджує, що вірменська сторона запропонувала укласти з Росією двосторонню угоду щодо Римського статуту.

Чи може тепер Вірменія арештувати Путіна

За словами представників вірменського уряду, вони не планують арештовувати президента Володимира Путіна за ордером МКС навіть після офіційної ратифікації Римського статуту, на базі якого працює Міжнародний кримінальний суд.

Віцеспікер парламенту Вірменії Акоп Аршакян стверджує, що його країна звертає увагу на побоювання Москви і може зробити так, щоб ратифікація Римського статуту не завдала шкоди стратегічним відносинам між Вірменією і Росією.

Ратифікація Римського статуту дасть Вірменії можливість поставити у Міжнародному кримінальному суді питання про відповідальність за найтяжчі злочини, вчинені військовослужбовцями Азербайджану, - - стверджує влада Вірменії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?