Вірменія повністю ратифікує Римський статут МКС — прем’єр
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія повністю ратифікує Римський статут МКС — прем’єр

Вірменія повністю ратифікує Римський статут МКС — прем’єр
Джерело:  online.ua

Вірменія збирається повністю ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду. Про це заявив прем'єр-міністр Нікол Пашинян під час засідання у Національних зборах.

Джерело: Armenpress

Вірменія ратифікує Римський сатут

Уряд направив Римський статут до Національних зборів, і, згідно з моєю позицією та позицією нашої фракції, він буде повністю ратифікований. Це не має відношення до вірменсько-російських відносин, це стосується питань безпеки Вірменії, - сказав Пашинян.

Раніше Конституційний суд Вірменії визнав зобов'язання, передбачені Римським статутом Міжнародного кримінального суду конституційними.

У 2022 році уряд країни звернувся до Конституційного суду з цього приводу. Пізніше уряд Вірменії відправив Римський статут Міжнародного кримінального суду на ратифікацію до парламенту.

Що відомо про Римський статут і Вірменію

В уряді країни заявляють, що визнання Римського статуту є можливістю притягнути Азербайджан до відповідальності.

Як відомо, Вірменія підписала Римський статут у 1998 році, проте не ратифікувала його.

У МЗС РФ вже відреагували на намір Вірменії і заявили, що це є нейприйнятним на тлі ордеру на арешт Володимира Путіна від МКС.

Віцеспікер парламенту Вірменії Акоп Аршакян заявив, що країна не планує затримувати Путіна.

Очевидно одне: ми почули побоювання, висловлені Російською Федерацією, і я думаю, що ми зможемо досягти того, щоби забезпечення подальшого процесу, пов'язаного з Римським статутом, не завдавало шкоди стратегічним відносинам між Вірменією та Росією, - сказав він.

Нагадаємо, що 17 березня МКС видав ордер на арешт Путіна. Його підозрюють у воєнному злочині – незаконному переміщенні та депортації населення, зокрема дітей, з окупованих територій України до РФ. також ордер виданий на уповноважену з прав дитини Марія Львова-Бєлова.

Читайте також:

  • В ОПУ оцінили можливість ратифікації Україною Римського статуту

  • Південна Африка заперечила намір вийти з Міжнародного кримінального суду

  • У ПАР схвалили рішення про відмову від Римського статуту

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?