Вірменія не буде арештовувати Путіна попри підготовку до ратифікації Римського статуту
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія не буде арештовувати Путіна попри підготовку до ратифікації Римського статуту

Вірменія не буде арештовувати Путіна попри підготовку до ратифікації Римського статуту
Джерело:  online.ua

Уряд Вірменії заявив, що не збирається арештовувати російського диктатора Володимира Путіна за ордером МКС. Країна готується до ратифікації Римського статуту, на базі якого працює Міжнародний кримінальний суд.

Джерело: Арменпресс

Вірменія готується ратифікувати Римський статут

Віцеспікер парламенту Вірменії Акоп Аршакян заявив, що Єреван прислухався до побоювань РФ і може зробити так, щоб ратифікація Римського статуту не завдала шкоди стратегічним відносинам між Вірменією і Росією.

29 грудня Вірменія схвалила законопроєкт про ратифікацію Римського статуту та визнання його юрисдикції.

Аршакян заявив, що Вірменія ратифікувала Статут у відповідь на випадки агресії Азербайджану щодо суверенних територій Вірменії, зокрема на військові дії, вчинені азербайджанськими військовослужбовцями.

Ратифікація Римського статуту дасть Вірменії можливість поставити у Міжнародному кримінальному суді питання про відповідальність за найтяжчі злочини, вчинені військовослужбовцями Азербайджану.

3 січня в уряд Вірменії подав питання обговорення ратифікації в Конституційному суді. 24 березня КС Вірменії визнав ратифікцію законною.

Міжнародний кримінальний суд опублікував рішення щодо президента РФ 17 березня.

Вірменія не планує арештовувати Путіна у випадку його візиту

Я маю на увазі, рішення Конституційного суду не визнає винним нікого, ні в якому питанні і не вимагає кроків до арешту будь-кого. А уряд Вірменії в грудні 2022 року, звісно, не міг ні вгадати, ні передбачити ймовірність і зміст конкретних рішень Міжнародного кримінального суду в березні, - сказав він.

Він додав, що правляча партія не мають наміру чи бажання заарештовувати Путіна.

Ясно одне: ми почули побоювання, висловлені Російською Федерацією, і я думаю, що ми зможемо досягти того, щоб забезпечення подальшого процесу, пов'язаного з Римським статутом, не завдавало шкоди стратегічним відносинам між Вірменією та Росією, - скзаав Аршакян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?