Вірменія заявила про розміщення росіян на кордоні з Азербайджаном
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія заявила про розміщення росіян на кордоні з Азербайджаном

Вірменія заявила про розміщення росіян на кордоні з Азербайджаном
Джерело:  online.ua

Керівництво Міністерства оборони Вірменії офіційно повідомило, що російських прикордонників розмістили в Тавушській області, яка межує з Азербайджаном на північному сході Вірменії.

Джерело:  "Интерфакс"

Вірменія повідомила про розміщення росіян на кордоні

"На ділянці села Воскепар Тавушської області розміщені російські прикордонники", - наголосили в пресслужбі вірменського військового відомства.

Окрім того, наголошується, що триває будівництво "приміщень тилового забезпечення".

У Міністерстві оборони звернули увагу на те, що процес здійснюється в рамках вірмено-російського співробітництва.

Попри це міністр оборони Вірменії Аршак Карапетян 5 серпня під час засідання колегії відомства доручив "виключити будь-які спроби просування противника або поліпшення позицій".

Як уже згадувалося раніше, 12-13 травня підрозділи армії Азербайджану увійшли на територію Вірменії в Сюнікській і Гегаркунікской областях. Вірменія в зв'язку з цим звернулася до ОДКБ, а в.о. прем'єр-міністра Нікол Пашинян попросив очільника Кремля Володимира Путіна про сприяння.

12 червня Нікол Пашинян заявив, що обговорює з російською стороною питання про розміщення російських прикордонників в прикордонній лінії з Азербайджаном зі сходу до півдня Вірменії.

14 липня почала стрімко загострюватися обстановка на кордоні Вірменії з Нахічевань на ділянці населеного пункту Ерасх.

"Тоді Міноборони Вірменії повідомило про загибель вірменського військового в результаті пострілу з боку ВС Азербайджану. Міноборони Азербайджану у відповідь звинуватив ЗС Вірменії в обстрілі позиції азербайджанських військових і пораненні азербайджанського військовослужбовця. З 19 липня перестрілка на кордоні відновилася", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?