Війна Росії в Україні може тривати роками — прогноз глави МЗС Фінляндії
Категорія
Україна
Дата публікації

Війна Росії в Україні може тривати роками — прогноз глави МЗС Фінляндії

Війна Росії в Україні може тривати роками — прогноз глави МЗС Фінляндії
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Міністерства закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто, війна Росії проти України може тривати роками. Він також озвучив припущення, що жодна зі сторін наразі не має засобів, щоб покласти їй кінець.

Джерело:  Yle

Глава МЗС Фінляндії прогнозує довго війну РФ в Україні

Як вважає іноземний дипломат, ескалація війни зараз малоймовірна, однак вона може статися в майбутньому.

На тлі затягування війни росте й ризик непорозумінь, - зазначив Пекка Хаавісто.

До прикладу, він згадав про погрози щодо застосування ядерної чи хімічної зброї. На переконання глави МЗС Фінляндії, застосування зброї масового знищення неминуче призведе до нової ситуації в Європі.

 Хаавісто перерахував причини вступу Фінляндії до НАТО, серед іншого, підвищену готовність Росії йти на ризик, ознаки російського тиску на сусідні країни, вільні розмови Росії про ядерну зброю, звірства РФ щодо цивільного населення України та необхідність їх розслідування, а також вимоги Росії зупинити розширення НАТО, - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що перше засідання постійного спільного механізму, створеного в рамках тристороннього меморандуму, підписаного між Туреччиною, Фінляндією та Швецією на мадридському саміті НАТО, відбудеться 26 серпня у Фінляндії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?