Війна в Європі: Зеленський приголомшив світ новою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Війна в Європі: Зеленський приголомшив світ новою заявою

Війна в Європі: Зеленський приголомшив світ новою заявою
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 15 лютого, виступив на Мюнхенській конференції з питань безпеки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на текст промови державного лідера.

За його словами, у світі існуює чимало проблем та гарячих точок, але це не означає, що вони втрачають актуальність та можуть бути "в тренді" чи поза "трендом".

"Я хочу звернути вашу увагу, що не зовсім коректно говорити "війна в Україні". Це – війна в Європі. І вона разом з анексією Криму вже триває стільки ж, як і Друга світова війна – уявіть собі", - оголосив Зеленський.

Лідер пояснив, що українці прагнуть миру та будуть щасливі, коли на міжнародному рівні врешті решт припинять згадувати їхню країну у контексті осередка небезпеки.

"Але це повинно статися тільки тоді, коли на Донбасі запанує сталий мир і Україна відновить свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів, коли до нас повернуться наші люди, українці, і наші території – Донбас і Крим", - додав президент.

Він резюмував, що минулого року світові аналітики із песимізмом оцінювали ситуацію в Україні. Сьогоденна ситуація вперше за тривалий час демонструє можливість завершення війни, подолання кризи.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко несподівано припустив, що новий саміт "нормандської четвірки" можут перенести з квітня на пізніші дати. Він додав, що переговори лідерів все одно відбудуться, попри перенесення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?