Війну в Лівії зупинили новим мирним договором
Категорія
Світ
Дата публікації

Війну в Лівії зупинили новим мирним договором

Війну в Лівії зупинили новим мирним договором
Джерело:  online.ua

Сторони довготривалої війни у Лівії підписали новий документ про "постійне припинення вогню" по всій країні. Посередниками у підписанні такої угоди виступили представники Організації Об'єднаних націй. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву виконуючої обов'язків спецпосланця генсека ООН в Лівії Стефані Вільямс.

За її посередництвом лівійська військова комісія працювала у форматі "5+5". Сторони досягли "важливого поворотного пункту на шляху до миру і стабільності".

Сам шлях до договору про перемир'я Вільямс назвала вкрай важким.

"Перед нами — багато роботи в майбутні дні й тижні з тим, щоб виконати зобов’язання в рамках угоди. Необхідно продовжити роботу якомога швидше, щоб пом’якшити ряд проблем, з якими через конфлікт стикається населення країни", - оголосила керівниця Місії ООН з підтримки Лівії.

Також вона звернула увагу на неприпустимий рівень зовнішнього втручання у конфлікт.

"Ці країни повинні тримати свої руки подалі від Лівії", - резюмувала Вільямс.

Водночас вона не назвала конкретних держав, які доклали рук до кривавого протистояння.

В ООН розраховують, що бойовики з іноземних угрупувань упродовж наступних 90 днів після набуття чинності договору про перемир'я залишать Лівію — під наглядом організації.

Як повідомляв ONLINE.UA, конфлікт у Лівії пішов на загострення влітку 2020 року, тоді Туреччина офіційно оголосила про підтримку однієї зі сторін. Влада Єгипту також у липні погодилася на ймовірне використання військ у війні. Депутати відкрили шлях для проведення військових операцій за кордоном, які спрямовані проти "кримінальних воєнізованих формувань" чи "іноземних терористичних груп".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?