Вийшла тисяча вбивць: в Мін'юсті розповіли про проблеми з законом Савченко
Категорія
Політика
Дата публікації

Вийшла тисяча вбивць: в Мін'юсті розповіли про проблеми з законом Савченко

Вийшла тисяча вбивць: в Мін'юсті розповіли про проблеми з законом Савченко

Міністерство юстиції наполягає на змінах до "закону Савченко", який передбачає, що один день у слідчому ізоляторі прирівнюється до двох днів позбавлення волі: Мін'юст вимагає, аби його не застосовували до вбивць і ґвалтівників.
Про це заявив глава Міністерства юстиції Павло Петренко, передає ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю  Украинской правде.

"Зміни до "закону Савченко" були провалені кілька разів. Пропозиції Мін'юсту полягають у тому, щоб формула заліку перебування в СІЗО один день за два залишалася тільки для людей, які вчинили легкі або середньої тяжкості злочину, в той час як зараз на волю виходять люди, які скоїли тяжкі злочини..." – підкреслив він.
За словами Петренка, на свободу "виходять люди, які вчинили рецидив, вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів – убивства, збройні пограбування, зґвалтування".


Читайте також: Чим відгукнувся закон Савченко: у Авакова назвали сумні цифри


"За цей неповний рік вийшли тисячі вбивць, і в місця позбавлення волі повернулися вже 10%. Тобто, чоловік вийшов, кілька місяців побув на волі, вчинив убивство. Є такі, які скоїли два вбивства і знову повернулися у в'язницю. Це просто не вкладається в голові", — додав міністр.


При цьому він підкреслив, що, на його думку, "було величезною помилкою проголосувати за цей документ на хвилі популізму".


Петренко зазначив, що перешкоджають скасування цього закону "ті фракції, які тоді прийняли на прапор закон Савченко, і зараз не хочуть визнати свою помилку".


"Нонсенс. Закон – не політичний, а юридичний механізм. Треба зупинити процес виходу на волю осіб, які несуть суспільну небезпеку громадянам. А його знову перевели в політичну площину і заблокували", - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  по "закону Савченко" з одеської тюрми випустили терориста, затриманого під час зіткнень у місті 2 після подій 2 травня 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?