Війська РФ готуються до можливого контрнаступу України в двох областях — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ готуються до можливого контрнаступу України в двох областях — ISW

Війська РФ готуються до можливого контрнаступу України в двох областях — ISW
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що російські війська на окупованих територіях готуються до можливого контрнаступу України у Луганській або Запорізькій областях, що порушить їхні плани захопити Донбас та зберегти сухопутний коридор до Криму.

Джерело: ISW

РФ готується до контрнаступів України

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило попередні оцінки ISW про те, що російські війська готуються до можливого майбутнього контрнаступу України в Запорізькій або Луганській областях, - пишуть аналітики.

Міністерство оборони Великої Британії 8 січня повідомило, що останніми тижнями російські війська розширили оборонні укріплення в Запорізькій області вздовж лінії Василівка-Оріхів і зберігають велике угруповання сил у цьому секторі

За словами аналітиків, це свідчить про те, що російське командування стурбоване можливістю великого українського контрнаступу на півдні України.

Міністерство оборони Великої Британії припустило, що російські сили стикаються з двома рівноважливими сценаріями контрнаступу.

Український прорив на Запорізькому напрямку може серйозно поставити під сумнів життєздатність російського сухопутного мосту, що з’єднує Ростовську область з окупованим Кримом.

А український прорив у Луганській області, який може загрожувати зірвати російську наступ з метою окупації всього Донбасу.

Раніше ISW відзначав ознаки підготовки до рішучих дій Росії (імовірно оборонного характеру) уздовж лінії Сватове-Кремінна в Луганській області.

Аналітики оцінили, що розташування російських військ і перевага оборонних споруд у Запорізькій області свідчать про те, що російські сили може готуватися до потенційних зусиль України проти цього сектора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?