Військова ініціатива на фронті перейшла на сторону України — Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Військова ініціатива на фронті перейшла на сторону України — Міноборони

Військова ініціатива на фронті перейшла на сторону України — Міноборони
Джерело:  online.ua

У Міноборони повідомили, що в цілому, вся ініціатива на фронті зараз на стороні Сил оборони.

Джерело: заступник міністра оборони Володимир Гаврилов

У Міноборони розповіли про ситуацію на передовій

Гаврилов сказав, що володіння ініціативою Силами оборони є важливою і для партнерів України.

По всій лінії, що б там не говорили зараз, що росіяни спробували в районі Куп’янська щось зробити, - це була відчайдушна спроба якось відтягнути наші сили з інших напрямків. Але в цілому, вся ініціатива зараз на нашій стороні. Це важливо для наших партнерів, особливо по лінії військових.

За словами Гаврилова, важливо, що ЗСУ кожен день просуваються.

Десь на 100 метрів, десь - на кілометр. Кожен день ми вигризаємо нашу територію, ми вигризаємо першу і другу лінії оборони там, де Росія змогла щось побудувати.

Заступник міністра оборони також додав, що всі розуміють, що Україна ще не використала свій повний ресурс. Тому ні в кого немає сумнівів про продовження допомоги та про те, що рано чи пізно ми досягнемо успіху.

Зрозуміло, що людям, які сидять в теплих приміщеннях, дивляться Інтернет і телебачення, хотілося б, щоб все відбувалося швидше, але реальність така, що треба враховувати те, що відбувається on the ground.

Україна має спроможності змусити флот РФ відійти від України

Гаврилов прокоментував заяву Міноборону про те, що з 21 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів РФ та окупованих українських морських портів, можуть розглядатися Україною, як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення з усіма відповідними ризиками.

Чи є у нас на це спроможності? Порівняно з тим як починалася війна – такі спроможності є. І вони будуть ще більші. І ці спроможності дозволять нам виконати ту амбіцію, про яку ще в минулому році говорив: «Загнати весь цей чорноморський флот ближче туди до Туапсе, Новоросійська і не давати їм рухатися в зоні Криму».

За його словами, спроможності України не обмежуються тільки системами типу «Нептун».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?