Військове командування РФ призупиняє відправку нових підрозділів в Україну — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

Військове командування РФ призупиняє відправку нових підрозділів в Україну — Генштаб

Військове командування РФ призупиняє відправку нових підрозділів в Україну — Генштаб
Джерело:  online.ua

ЗСУ відбили атаки російських військ біля населених пунктів Майорськ, Миколаївка Друга, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка. Також велика кількість російських добровольців відмовилась від служби в бойових умовах, через що командування РФ призупинило відправку нових підрозділів в Україну.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація щодо вторгнення РФ

Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Миколаївка Друга, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила сім ударів - уражено п’ять опорних пунктів та місць зосередження живої сили і техніки, знищено дві позиції засобів протиповітряної оборони противника.

За поточну добу, в результаті вогневого впливу, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункти управління різного рівня та райони зосередження живої сили противника.

В зону ураження потрапили ворожі засоби протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, артилерійські підрозділи, склади боєприпасів та паливо-мастильних матеріалів.

Генштаб повідомляє, що на звільнених територіях триває зачистка, зберігається високий ризик мінної небезпеки. Фіксуються масові злочини російських військ, факти порушення міжнародного гуманітарного права та правил ведення війни.

Генштаб повідомив, що військове командування РФ призупиняє відправку нових, вже сформованих, підрозділів на територію України.

Поточна ситуація на театрі бойових дій і недовіра до вищого командування змусила велику кількість добровольців категорично відмовитись від перспективи служби в бойових умовах.

На ситуацію також впливає інформація про дійсну кількість загиблих, при цьому не враховуються втрати з числа ПВК та мобілізованих з ТОТ.

Ситуація погіршується через загальне ставлення до власних поранених.

Зокрема, у російських шпиталях свідомо спрощуються діагнози та характер бойових травм, не надається час на реабілітацію, щоб швидше повернути військовослужбовців у зону бойових дій.

Російські окупанти продовжують тактику терору та залякування цивільного населення України.

Не маючи змоги відповісти на полі бою, російські війська вкотре вдарили ракетами по критичній інфраструктурі мирних українських міст. Під удари ракет та залпи РСЗВ потрапили об’єкти енергетики, водопостачання, заводи та житлові будинки у містах Харків, Запоріжжя, Костянтинівка, Слов’янськ та Краматорськ. Постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Первомайське, Білогорівка, Зайцеве, Весела Долина, Сухий Ставок, Широке, Партизанське та Любомирівка.

Загалом, протягом доби 12 вересня ворог завдав 5 ракетних, понад 10 авіаційних ударів та провів більше 20 обстрілів з РСЗВ по військових і цивільних об’єктах України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?