Військові РФ катують українських працівників на ЗАЕС перед візитом місії МАГАТЕ
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ катують українських працівників на ЗАЕС перед візитом місії МАГАТЕ

Військові РФ катують українських працівників на ЗАЕС перед візитом місії МАГАТЕ
Джерело:  online.ua

В НАЕК "Енергоатом" повідомили, що кремлівські спецслужби катують український персонал на Запорізькій АЕС перед візитом делегації МАГАТЕ з метою запобігти розголошеню щодо скоєння військових злочинів на території станції.

Джерело: "Енергоатом" та  The Telegraph

Окупанти катують працівників ЗАЕС та тримають їх у страху

Факти катування підтверджують власне працівники ЗАЕС, зазначаючи, що на території станції панує атмосфера страху.

Зокрема, кремлівські окупанти арештовують український персонал та відправляють у підвал. Після допитів працівники повертаються без здатності взагалі щось сказати.

Енергоатом вважає, що російські окупанти готують різні провокації напередодні приїзду місії МАГАТЕ.

Зокрема, за словами працівників ЗАЕС, загарбники планують скоротити до мінімуму присутність українського персоналу і в кожній кімнаті центру керування "поставити кількох російських представників, які гучно кричатимуть, що дуже чекали "визволення" від режиму в Києві".

Окупанти планують під'єднати ЗАЕС до власної енергосистеми 

За словами речника Головного управління розвідки України Вадима Скібіцького, кремлівські окупанти наразі завершують останні приготування до спроби підключення ЗАЕС до власної енергосистеми.

Зокрема, росіяни, як наголошує Скібіцький, вже провели останні налаштування і випробування.

Окупанти також відновили всі лінії електропередач, які йдуть із Запорізької атомної електростанції в напрямку тимчасово окупованих Мелітополя та Нової Каховки. А в кінці липня рашисти перевірили, чи вдасться включити ЗАЕС в російську енергомережу.

Зараз вони вичікують момент, проводять останні налаштування. Вони рішуче налаштовані на те, щоб підключити Запорізьку атомну електростанцію в єдину мережу Росії. Перш за все для того, щоб повністю забезпечити Крим електроенергією. Вони планували це зробити ще в першій половині серпня, але їм це не вдалося, - зазначив Скібіцький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?