Військові РФ планують показово судити українських військовополонених в Маріуполі
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ планують показово судити українських військовополонених в Маріуполі

Військові РФ планують показово судити українських військовополонених в Маріуполі
Джерело:  online.ua

За інформацією представників міськради Маріуполя, кремлівська окупаційна армія готується влаштувати показове судилище над українськими військовополоненими захисниками міста.

Джерело: Telegram-канал міськради Маріуполя

Окупанти планують влаштувати показовий самосуд над військовополоненими захисниками Маріуполя

Представники міськради зазначили, що наразі військові кремлівської армії вже підготували тюремні клітки на сцені маріупольської філармонії.

Російські військові розташували на сцені маріупольської камерної філармонії тюремні клітки. З 20 мм діаметром арматури.

В міськраді зазначаються, що окупанти готують самосуд над українськими військовими у вересні.

Російські окупанти продовжують нехтувати усіма міжнародними нормами. Вони продовжують множити військові злочини, демонструючи зневагу до всього цивілізованого світу. Звертаюся до світової спільноти, ООН та "Червоного Хреста" втрутитися у ситуацію, аби працювали правила поводження з військовими полоненими, - зазначив з цього приводу мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Фото - t.me/mariupolrada

Мер Маріуполя закликав світову спільноту, ООН та "Червоний Хреста" втрутитися у ситуацію та домогтися дотримання правил поводження з військовополоненими.

При цьому, за словами радника мера міста Петра Андрющенка, кремлівські окупанти проводять перепоховання тіл загиблих у Маріуполі, навіть не намагаючись встановити особи.

Після нашої публікації про трупи на вулиці Лівобережжя окупанти терміново поновили ексгумацію. Основна частина по бул. Меотиди. З кожного подвір'я - 10-15 могил. Одразу на Старий Крим в братську могилу. Без попередньої спроби ідентифікації, - зазначив Андрющенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?