Військові РФ звинуватили Україну в обстрілі Каховської ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ звинуватили Україну в обстрілі Каховської ГЕС

Військові РФ звинуватили Україну в обстрілі Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

Військові російської окупаційної армії на Херсонщині брехливо заявили про нібито обстріл підрозділами ЗСУ дамби Каховської ГЕС.

Джерело: РосЗМІ

Окупанти заявляють про обстріл Каховської ГЕС 

Кремлівські ЗМІ, зокрема, цинічно звинуватили українських військових в обстрілах дамби Каховської ГЕС з РСЗВ Himars.

За даними херсонських колаборантів, нібито ЗСУ "обстріляли ГЕС" шістьма ракетами HIMARS, причому, як зазначається, "одна ракета потрапила до шлюзу дамби".

Між тим представники Центру національного спротиву повідомили, що кремлівські військові розпочали депортацію мешканців з шести громад у Херсонської області.

З 6 листопада росіяни примусово "евакуюють" мешканців Голопристанської, Олешківської, Каховської, Горностаївської, Великолепетиської та Верхньорогачицької громад. В першу чергу вони проводитимуть її з населених пунктів вздовж Дніпра, де зараз росіяни активно облаштовують лінію оборони, - зазначають представники ЦНС.

Зоною так званої "евакуації" загарбники визначили 15-кілометрову ділянку вздовж лівого берега Дніпра.

За даними Спротиву, у звільнених помешканнях росіяни розміщують своїх військовослужбовців, які принагідно грабують оселі українців.

Також повідомляється, що окупанти крадуть майно медичних закладів. Зокрема з Горностаївського центру ПМСД та Центральної міської лікарні Нової Каховки уже вивезли все медобладнання та медикаменти на територію тимчасово окупованого Криму.

Зі свого боку керівник Сєверодонецької РВА Роман Власенко повідомив, що контрнаступ ЗСУ на Луганщині дещо сповільнився.

Наразі найактивніші бої між Силами оборони України та російськими окупантами точаться навколо Сватового.

Він повідомив, що волога в землі не дає можливості проїжджати колісною технікою. Через це просування ЗСУ можливе лише на гусеницях.

Крім того, за його словами, контрнаступ ЗСУ сповільнився біля Білогорівки та Кремінної. Натомість Сватове є центром протистояння у Луганській області.

Наразі щодо контрнаступу ситуація трохи сповільнилась біля Білогорівки та Кремінної. Більш-менш рух є навколо Сватового – північніше, південніше. Зараз Сватове є центром протистояння на Луганщині, - зазначив керівник Сєверодонецької РВА.

За його словами, російські загарбники несуть страшні втрати в районі Сватового. Окупанти кидають у бій мобілізованих та зеків практично без підтримки техніки.

Ті масово вмирають, і на їхні вже пристріляні позиції заходить нове м'ясо. І так по колу. Схожа картина і на сусідніх ділянках фронту, - підкреслив Власенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?