Військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив головний сенс візиту Зеленського до США
Категорія
Політика
Дата публікації

Військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив головний сенс візиту Зеленського до США

Військовий експерт Олександр Мусієнко пояснив головний сенс візиту Зеленського до США
Джерело:  online.ua

21 грудня український лідер Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом у Білому дому. Окрім того, глава держави також виступив з потужною промовою у Конгресі США. Як вважає військовий експерт, політолог та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, історичний візит Володимира Зеленського до США має два найголовніших значення — символічне та військово-політичне. Свою думку  Мусієнко озвучив під час спілкування з кореспондентом online.ua Іваном Гриневичем.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чому візит Зеленського до Вашингтона вкрай важливий для України

За словами Олександра Мусієнка, символічність поїздки президента України до США полягає в тому, що це перший візит Зеленського після тривалої вимушеної паузи, яку спричинило російське вторгнення.

Зазначу, що президент як верховний головнокомандуч, для належного виконання своїх функцій, мав залишатися в Україні, однак він поїхав до США. Цей візит був для наших основних партнерів, які нас підтримують в захисті сувернітету та територіальної цінності. Дуже важлий виступ Володимира Зеленського у Конгресі США — це високий майданчик. Той рівень прийому, який був виявлений, свідчить про те, що Україна дійсно важливий суб'єкт міжнародної політики, який творить світову історію, — пояснює військовий експерт.

Ще одним важливим моментом є те, що у Зеленського та Байдена нарешті з'явилася змога поговорити тет-а-тет.

Олександр Мусієнко звертає увагу на те, що український та американський лідери обговорили питання військової підтримки України, а також те, за яких умов офіційний Київ готовий погодитися на мирні переговори з Росією.

Тому що останнім часом було багато спекуляцій з цього приводу були різні вкиди в західний інформацйний простір. Зокрема й про те, що Україна начебто готова до перемир'я після деокупації Херсона. Однак це все фейки. Українська позиція чітка та зрозуміла — це деокупація території України та виведення російських військ. Саме це було зафіксовано під час зустрічі Зеленського та Байдена,— наголошує політолог.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?