Військовий експерт Сергій Кузан оцінив вплив мобілізації в РФ на військові дії в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий експерт Сергій Кузан оцінив вплив мобілізації в РФ на військові дії в Україні

Військовий експерт Сергій Кузан оцінив вплив мобілізації в РФ на військові дії в Україні
Джерело:  online.ua

За словами військового експерта Сергія Кузана, наразі мобілізаційний резерв окупаційної армії РФ на 2-3 найближчих місяці складає 130-150 тис осіб.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чи зможе мобілізація в РФ вплинути на хід війни в Україні 

Експерт підкреслює, що за один раз в Кремля не вийде мобілізувати до півмільйона людей, але з урахуванням тих, хто вже мобілізований, а їх близько 200 тис, окупанти розраховують назбирати резерви на весну та літо цього року.

Однак, за його словами, варто зазначити, що українські військові щодня працюють над тим, щоб зірвати мобілізаційні плани злочинного командування російської армії.

Тобто, щодня ми бачимо, що наші війська знищують від батальйона до батальйонно-тактичної групи. Це великі цифри, тому командування окупаційної армії змушене постійно поповнювати втрати підрозділів по всій лінії фронту за рахунок таких новомобілізованих, які вже пройшли певний військовий вишкіл і можуть вважатись повноцінними підрозділами, навіть не маючі такої підготовки та практики, маючі двомісячний курс військового вишколу, який вони пройшли. І от їх командування російської армії перекидає постійно по всіх ділянках фронту, - зазначив експерт.

Кузан зазначив, що новомобілізованих перекидають як на схід, на територію Донеччини та Луганщини, так і на південь, на територію Запорізької та Херсонської областей.

Експерт підкреслив, що після виходу українських військових до берегів Дніпра на Херсонщині сухопутна ділянка фронту значно скоротилась. Це дозволило ворогу більш щільно сконцентрувати війська, одже будь-яке просування українських військових стало значно важчим.

Однак експерт зауважив, що заспокоювати себе не слід, адже будь-які озброєні особи, навіть якщо вони в армії РФ не мають відповідної підготовки, це вже загроза для України, для ліквідації якої необхідно витрачати ресурси, зусилля, час набої.

За словами експерта, навіть будь-який ворожий підрозділ у тилу, який не приймає безпосередньої участі у бойових діях, все одно допомога для армії країни-агресора.

Кузан наголосив, що запорукою перемоги України над злочинною армією РФ буде потужна військова підтримка Заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?