Військового РФ заочно увʼязнили на 9 років за злочинні накази під час окупації Київщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Військового РФ заочно увʼязнили на 9 років за злочинні накази під час окупації Київщини

Військового РФ заочно увʼязнили на 9 років за злочинні накази під час окупації Київщини
Джерело:  online.ua

Військовослужбовця РФ заочно засудили до 9 років позбавлення волі за накази грабувати мирних мешканців та руйнувати їх оселі під час окупації села Лук’янівка Київської області.

Джерело: Офіс генпрокурора

 Російського військового засудили за злочини на Київщині

До 9 років позбавлення волі заочно засуджено лейтенанта - заступника командира роти по озброєнню однієї з військових частин збройних сил РФ. Його визнано винними у порушені законів та звичаїв війни.

Прокурори у суді довели, що на виконання злочинного наказу військового керівництва РФ засуджений брав участь у збройній агресії в селі Лук’янівка Броварського району Київської області.

Упродовж березня 2022 року він віддавав накази військовослужбовцям збройних сил РФ проникати до помешкань мирних мешканців та грабувати їх. Виконуючи накази лейтенанта, окупанти пошкоджували і руйнували приватні будинки та господарські споруди, танком переїхали легковий автомобіль.

Водночас Генпрокуратура підозрює іншого військового РФ у тому, що він змушував цивільних пройти по замінованому лісу та розстріляв мирного мешканця.

За даними слідства, у березні 2022 року збройні сили РФ окупували м. Ірпінь та організували свій штаб в одному з житлових комплексів.

5 березня 2022 року військовослужбовець РФ за попередньою змовою з іншими невстановленими співслужбовцями здійснили обхід квартир багатоповерхівки. В одній із них військові РФ погрожували трьом жителям вбивством, стріляли над головою та біля ніг.

Також заради розваги вони змушували цивільних пройти по замінованій частині лісу.

Після цього одного з потерпілих, який на момент знущань знаходився у безпорадному стані зі зв’язаними за спиною руками, військовослужбовець РФ вбив, умисно розстрілявши з автоматичної зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?