Це буде самогубством. Кулеба озвучив попередження членам НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Це буде самогубством. Кулеба озвучив попередження членам НАТО

Це буде самогубством. Кулеба озвучив попередження членам НАТО
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Дмитро Кулеба закликав владу Німеччини не повторювати помилки колишньої лідерки країни Ангели Меркель, перешкоджаючи вступу України до НАТО. Окрім того, дипломат звернувся до членів Альянсу з вигідною пропозицією.

Джерело: Bild

Кулеба публічно дорікнув Меркель

Не повторюйте помилку канцлера Меркель, яку вона зробила в Бухаресті в 2008 році, коли запекло опиралася будь-якому прогресу на шляху до членства України в НАТО, - закликав шеф української дипломатії.

Як вважає очільник МЗС, тодішнє фатальне рішення блоку де-факто розв'язало руки диктатору Путіна та призвело до вторгнення РФ в Грузію і, зрештою, незаконної анексії Криму".

Дмитро Кулеба вкотре нагадав міжнародній спільноті: якби Україна вже була членом НАТО в 2014 році, анексії Криму, війни на Донбасі і вторгнення на територію всієї країни не сталося б.

Кулеба озвучив пропозицію членам НАТО

Попри це все, як зазначив дипломат, команда Володимира Зеленського не розраховує та навіть не просить про вступ в НАТО, поки триває війна з Росією.

Але після війни для Європи було б самогубством не прийняти Україну в члени НАТО...Єдиний спосіб закрити двері російській агресії проти Європи та європейсько-атлантичного простору в цілому – це прийняти Україну в НАТО, – зазначив шеф української дипломатії.

На переконання Дмитра Кулеби, РФ не наважиться знову здійснити вторгненні в Україну, яка буде членом НАТО.

І тоді Україна звільнить Німеччину та інші західні країни НАТО від тягаря захисту свого східного флангу.

Ми візьмемо цей тягар на свої плечі, – озвучив свою пропозицію членам блоку глава МЗС України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?