Влада ЄС привітала Україну з 30-річчям незалежності українською мовою
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада ЄС привітала Україну з 30-річчям незалежності українською мовою

Влада ЄС привітала Україну з 30-річчям незалежності українською мовою
Джерело:  online.ua

24 серпня посол Європейського Союзу Матті Маасікас привітав Україну з 30-ю річницею незалежності українською мовою.

Джерело: представництво ЄС в Україні

Посол ЄС привітав Україну з 30-річчям незалежності

 "Я родом з Естонії і я добре розумію справжнє значення незалежності, звільнення з тенет імперії. Це означає, що народ залишає негативний досвід позаду, відновлює свою ідентичність і право вирішувати власну долю. За словами Тараса Шевченка, "у своїй хаті - своя правда, і сила, і воля". Український народ ліпше знає, що для нього найкраще", - наголосив Матті Маасікас.

Політик звернув увагу на те, що з перших днів незалежності Євросоюз стояв пліч-о-пліч з Україною та її народом, а 7 років тому саме захист європейських прагнень україньких громадня став головною рушійною силою Революції Гідності.

"Для українців Угода про асоціацію символізує політичну волю до подальших перетворень. Їхні підвалини - це відданість демократії, верховенству права, правам людини і основоположним свободам. Це наші спільні цінності", - підкреслив український дипломат.

За словами Матті Маасікас, саме Україна стала одним із головних партнерів офіційного Брюсселю і одним з найбільших отримувачів фінансової допомоги.

"ЄС одностайний у солідарності з Україною. Ви продовжуєте боротися за свою свободу. Євросоюз непохитно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, а невизнання незаконної анексії Криму залишається незмінним. Як Європи немає без України, так немає і безпечної Європи без незалежної і безпечної України. ЄС є і залишиться найбільшим і найнадійнішим партнером України", - підсумував представник Єропейського Союзу в Україні.

Читайте також:

  • Голова Євроради назвав найважливішу мету співпраці Кримської платформи.

  • На організацію “Кримської платформи” Україна витратила більше 6,8 мільйонів гривень.

  • Зеленський розкрив план Києва щодо Криму та Росії-окупанта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?