Влада Гаїті повідомила, що президента Моїза катували перед вбивством
Категорія
Події
Дата публікації

Влада Гаїті повідомила, що президента Моїза катували перед вбивством

Влада Гаїті повідомила, що президента Моїза катували перед вбивством
Джерело:  online.ua

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Гаїті Клод Жозеф повідомив, що президента Жовенеля Моїза катували перед вбивством. Вдова Моїза, яка отримала серйозне поранення під час вбивства чоловіка, стверджує, що вбивці президента не дали сказати йому ні слова.

Джерело: ABC News

Клод Жозеф зізнався, що був шокований вбивством Моїза і пообіцяв притягнути до відповідальності всіх причетних до цього жахливого злочину. Він уточнив, що близько 20 учасників нападу спіймані і додав, що влада Гаїті розглядає розкриття вбивства президента як своє першочергове завдання.

"Найманці прийшли до резиденції президента, вони катували його і вони вбили його. Ми захопили близько 20 з них. Зараз вони перебувають під вартою. І ми твердо віримо, що правосуддя буде забезпечено", - підкреслив чиновник.

Вдова Моїза розповіла, як вбили президента Гаїті

Мартіна Моїз, дружина вбитого президента Гаїті, зробила першу заяву після вбивства чоловіка. Вона розповіла, що напад стався настільки швидко, що її чоловік не встиг "сказати ні слова". Вона передбачає, що президента вбили з політичних мотивів, зокрема, згадала про референдум, на якому хотіли розглянути зміни до Конституції, щоб надати президенту більше влади.

Перша леді Гаїті підкреслила, що не можна дозволити країні збитися з курсу після вбивства президента, і закликала не дати знищити мрію її чоловіка. Вона закликала не залишити безкарним цей злочин.

Вбивство президента Гаїті

Президента країни Жовенеля Моїз вбили в ніч на 7 липня у власній резиденції. Невідомі пробралися в його будинок і застрелили Моїз. Вони також стріляли в дружину лідера Гаїті Мартіну Моїз, яку з пораненням було доставлено спочатку до місцевої лікарні, а потім переправлено на лікування в США.

Влада Гаїті оголосила, що затримали 15 колумбійців і двох американців, яких підозрюють у вбивстві президента. Ще двоє підозрюваних, які також були громадянами Колумбії, вбили в перестрілці з поліцейськими. Кілька ймовірних учасників замаху знаходяться в розшуку.

Прем'єр Гаїті Клод Жозеф оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента. Він ввів в країні "стан облоги" з окремими положеннями воєнного стану. Зокрема, військовим і національної поліції Гаїті надали розширені повноваження, а кордони країни закрили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?