Влада Якутії звинувачує Україну в масштабних пожежах в РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Якутії звинувачує Україну в масштабних пожежах в РФ

Влада Якутії звинувачує Україну в масштабних пожежах в РФ
Джерело:  online.ua

Губернатор Якутії Айсен Ніколаєв неочікувано для всіх почав звинувачувати Україну в масштабних пожежах в регіоні. Ця скандальна заява пролунала в ефірі програми головного кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова.

Джерело: "24 Канал"

Губернатор Якутії приплів Україну до масштабних пожеж в РФ

Соловйов провів 4-годинний прямий ефір, головною темою якого традиційно стала Україна. Насамперед пропагандисти обговорювали угоду Джо Байдена та Ангели Меркель щодо "Північному потоку-2", очільницю ОГП Ірину Венедіктову, а також те, що Україна нібито маріонетка США. Здавалося б, уже в темі пожеж в Якутії нас не згадають, однак й тут вони умудрилися приплести Україну.

Губернатор Якутії почав запевняти всіх присутніх в студії, а також глядачів, що влада, рятувальники та добровольці ефективно протидіють пожежам, однак є ті, хто підбурює людей.

За словами політика, це саме українці, які чомусь роблять все можливе, щоб дестабілізувати ситуацію в російському регіоні.

"Коли дим від пожеж прийшов до Якутська, населення захвилювалося, з'явилися підбурювачі та панікери які стали кричати, що все погано. Причому, багато IP-адрес українські, які близько до нас стосунку не мають, але зате кричать "Геть губернатора, геть Путіна", - почав публічно скаржитися Ніколаєв.

Його абсурдні звинувачення першим прокоментував Соловйов, який цинічно додав, що в Україні "працюють цілі диванні війська".

Що відомо про масштабні пожежі в Росії

Як уже згадувалося раніше, першою жертвою лісових пожеж стала Челябінська область, де вони спалахнули ще 9 липня 2021 року. Там вогонь перекидався навіть на житлові будинки. Згодом пожежі охопили Якутію. Цей регіон постраждав від вогню найбільше.

Оркім того, від стихії також постраждала Карелія. Там, як і в інших регіонах, введено режим надзвичайного стану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?