Власник біржі Huobi спрогнозував тривале падіння біткоїна
Категорія
Світ
Дата публікації

Власник біржі Huobi спрогнозував тривале падіння біткоїна

Власник біржі Huobi спрогнозував тривале падіння біткоїна
Джерело:  online.ua

Засновник криптовалютної біржі Huobi Ду Цзюнь заявив, що через геополітичну напругу, ризики масштабного збройного конфлікту та пандемію COVID-19 зростання курсу біткоїна не варто очікувати аж до 2025 року.

Джерело: CNBC

Експерт зробив сумний прогноз щодо курсу біткоїна

За словами експерта, періоди різкого падіння курсу біткоїна мають відношення до процесу, що вже отримав назву "халвінг".

Із цим явищем криптовалютний ринок стикається кожні 4 роки. Цей процес зумовлений 50% скороченням оплати за послуги майнінгу та підтвердження транзакцій з криптовалютою.

Експерт нагадав, що після "халвінгу" наприкінці весни 2020 року ціна біткоїна досягла максимуму, перевищивши позначку у 68 тис доларів.

Аналогічна ситуація спостерігалась у 2016 році. Через рік після "халвінгу" ціна на криптовалюту зросла у кілька разів.

Однак кожне значне зростання потім супроводжувалось стрімким падінням.

У порівнянні з рекордними показниками ціни біткоїна у листопаді минулого року, його нинішня вартість всього за кілька місяців знизилась на 40%.

На думку Ду Цзюня, у 2024 році почнеться нове падіння курсу біткоїна, спричинене "халвінгом".

За умови, якщо нинішній стан справ збережеться найближчим часом, ігроки на ринку почнуть грати на пониження.

фото - Pixabay.com

Ду Цзюнь звертає увагу, що вже з'явились перші ознаки такої гри. Однак попре все це, існує ще безліч факторів, які здатні змінити ситуацію, тому передбачити точно, що буде далі, неможливо.

Наприклад, почнеться війна, виникнуть несподівані геополітичні проблеми або ще більше загостриться пандемія коронавірусу.

Ду підкреслив, що через те, що останнім часом ціна на криптовалюту помітно впала, багато учасників ринку стали переживати щодо того, що «криптозима» або занадто довгий період «ведмежої» активності, може призвести до дуже несподіваних і навіть у деякій ступеня катастрофічних наслідків.

На тлі новин про визнання РФ ОРДЛО біткоїн та інші криптовалюти пережили значне падіння.

Так, під час ранкових торгів біткоїн впав до 36 тис 370 доларів - найнижчого рівня за останні 2 тижні.

Згодом найбільша у світі криптовалюта скоротила свої втрати, торгуючись із падінням на 3% за 24 години до ціни 37 тис 495 доларів за монету.

Станом на 17:00 за Києвом Ethereum дещо відіграв падіння, піднявшись до 2 639 доларів. А біткоїн - піднявся до 38 тис 13 доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?