ВМС ЗСУ атакуватимуть кораблі РФ у Чорному морі
Категорія
Україна
Дата публікації

ВМС ЗСУ атакуватимуть кораблі РФ у Чорному морі

ВМС ЗСУ атакуватимуть кораблі РФ у Чорному морі
Джерело:  online.ua

За словами речника ВМС ЗСУ Дмитра Плетенчука, Військово-морські сили мають змогу завдавати ударів по кораблях РФ у Чорному морі, які прямують до російських портів.

Джерело: "Еспресо"

Що відомо про змогу завдавати ударів по кораблях РФ у Чорному морі  

Що стосується можливостей, я не можу їх всі озвучувати, можу тільки зазначити, що, як це помічає решта світу, в Криму і навколо нього – це зона можливої "бавовни" як наслідок паління у невстановлених місцях. Як будуть розвиватися події, ми побачимо вже згодом, - зазначив Плетенчук.

Також він вказав, що, згідно чинного законодавства, Керченська протока є територією України.

Відповідно, ми можемо попереджувати, що на нашій території ми розцінюємо деякі акти так, як ми вважаємо за потрібне, - підкреслив речник ВМС ЗСУ.

Крім цього, він прокоментував повідомлення російських ЗМІ, що Міноборони РФ провело навчання, під час яких ракетні катери росіян били по мішенях в північно-західній частині Чорного моря.

На цій ділянці морі постійні відбуваються якісь заходи з бойової підготовки ВМФ РФ, цей процес триває постійно і перманентно, нічого нового в цьому немає. Періодично вони проводять подібні навчання в рамках штатних процесів. Тому ці моменти мають місце, - зазначив Плетенчук.

Чи може Україна самостійно захистити власні порти від атак армії РФ  

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, відчізняний ВПК вже розробляє засоби захисту портової інфраструктури від ракетних атак та ударів БпЛА армії РФ.

Не вистачає засобів ураження ППО саме по деяких видах того озброєння, яким користується РФ. Президент поставив завдання посилити захист. Сьогодні працюють всі контакти, щоб пришвидшити постачання необхідної техніки. Однак хочу зауважити, що ми і самостійно розробляємо зараз, і вже є розуміння щодо систем захисту. Наш ВПК виробляє вже такий захист. Найближчим часом, я думаю, це буде посилено, - зазначив Данілов.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?